Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jopen schenkt goud met Jacobus en Hop zij met Ons

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jopen schenkt goud met Jacobus en Hop zij met Ons

06 april 2020 om 13:50

De Haarlemse craftbrouwerij Jopen heeft vier awards in de wacht gesleept bij de Dutch Beer Awards 2020. Twee speciaalbieren uit Haarlem wonnen zelfs goud! 

Jopen
hop zij met ons
Jacobus RPA van Jopenbier

The Dutch Beer Challenge 2020

Op 2 april 2020 zijn de winnaars van The Dutch Beer Challenge 2020 bekendgemaakt. De Haarlemse craftbrouwerij Jopen heeft vier awards in de wacht mogen slepen. De brouwerij was met goud voor Hop zij met Ons voor de zesde keer op rij prijswinnend in de IPA categorie. De andere highlight is de prijs voor Jacobus, de meest prijswinnende Pale Ale van Nederland!

Dutch beer challenge 2020Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam voor de zesde keer ‘The Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) plaats. Alle ruim 735 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn uitgenodigd om een of meer van hun bieren te laten proeven.

In totaal zijn 400 bieren aangemeld en ingestuurd. De bekendmaking van de winnaars zou aanvankelijk op 2 april plaatsvinden in Rotterdam in het bijzijn van de deelnemende brouwers. Als gevolg van de coronacrisis heeft het bestuur besloten de bekendmaking op andere wijze door te laten gaan, in de vorm van een livestream via Facebook.

Awards

De vier verschillende awards die het Haarlemse Jopenbier won zijn: Goud voor Jacobus Pale Ale, in de categorie: 'Pale Ale/Speciale Belge' en Hop Zij Met Ons in de categorie: 'IPA'.

Daarnaast zijn er twee bronzen awards gewonnen met Adriaan Wit in de categorie: 'Witbier' en Let There Be Light in de categorie: 'Session IPA'. "IPA is het nieuwe pils en met onze ‘hop forward’ focus zijn we trots dat we voor het zesde jaar op rij prijzen hebben behaald in de IPA categorie van the Dutch Beer Awards!" - vertelt Jopen directeur en 'Head of Church' Michel Ordeman enthousiast.

Hop zij met Ons

hop zij met ons, jopen Hop zij met Ons heeft goud gewonnen en hiermee heeft Jopenbier bij alle edities van The Dutch Beer Challenge een podiumplek behaalt in de IPA categorie. Hop zij met Ons was Nederland's eerste glutenvrije IPA. Een uitgesproken IPA die met de hopsoort Mosaic is gebrouwen en de uitgesproken smaak van tropische vruchten en citrusfruit combineert.

Lees ook

Benieuwd naar meer glutenvrije biermerken?

Jacobus RPA

De gouden winst van Jopen voor Jacobus RPA is speciaal voor de craftbrouwer, dit is de meest prijswinnende Pale Ale van Nederland. Eerder haalde Jacobus al brons bij de World Beer Cup en meerdere European Beer Stars binnen. Jacobus, jopen, pale ale

"Onze Jacobus RPA is gebrouwen met rogge en wel met een hele speciale reden: om het 100-jarige bestaan van de Jopenkerk niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, is dit bier gebrouwen. Jacobus is de beschermheilige van de pelgrims, deze pelgrims overnachtten vroeger bij gasthuizen op de route van hun tocht. De gasthuizen hadden vanwege deze bezoekers een bijzondere regeling met de belasting: zij waren vrijgesteld van accijns, mits ze brouwden met rogge. Vandaar dat wij gekozen hebben om het Jacobbier een roggebier te laten zijn: een Rogge Pale Ale. Het is een fruitig, pittig en bitter biertje. Extra speciaal dat wij dit jaar goud hebben gewonnen met onze klassieker!" Aldus Lydian Zoetman, oprichter en commercieel directeur van het Haarlemse Jopen.

The Dutch Beer Challenge 2020

The Dutch Beer Challenge is een initiatief van de Dutch Beer Challenge Foundation (DBCF). De competitie is opgezet om thuis gebrouwen bier in het zonnetje te zetten. Voor de editie van 2020 zijn de inzendingen blind geproefd en beoordeeld door een jury van 42 onafhankelijke Nederlandse bierexperts. De jury heeft de inzendingen in 25 categorieën beoordeeld en op 2 april 2020 werden de winnaars bekendgemaakt.