Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Justin Bieber kan veel bieren niet meer drinken | Gluten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Justin Bieber kan veel bieren niet meer drinken door glutenallergie

15 October 2019 om 11:34

Justin Bieber heeft een glutenallergie en daarover is hij zeer teleurgesteld. Hij kan namelijk geen Coronas meer drinken, maar hij heeft wel een brouwer gevonden die glutenvrij bier brouwt. 

Justin Bieber met Corona // pixabay
Mongozo Premium Pilsener
Bavaria Glutenvrij bier

Coeliaki

Zo'n 1 op de 100 Nederlanders lijdt aan coeliaki. Het is een auto-immuunziekte die geactiveerd wordt door het eten van gluten. Bij iemand met coeliakie ontstaan door het eten van gluten ontstekingsreacties in het darmslijmvlies. De darmvlokken gaan daardoor kapot. Bij langdurige schade aan het darmslijmvlies worden belangrijke voedingsstoffen niet meer goed opgenomen.

Glutenvrij bier

Ook de Canadese zanger heeft bericht gekregen dat hij officieel allergisch is voor gluten. Hij kan tot zijn verdriet niet meer van zijn geliefde Corona genieten, zo laat hij weten in een Instagram Story. Gelukkig voor Justin heeft hij al een goede brouwer gevonden die glutenvrije bieren brouwt, namelijk Omission Brewing

Lees ook

Justin Bieber glutenallergie // Bron: instagram @justinbieber

Er zij een beperkt aantal Nederlandse brouwerijen die glutenvrij bier in het assortiment hebben. Mongozo brouwt Buckwheat White en Mongozo Premium Pilsener, Jopen brouwt de glutenvrije IPA Hop Zij Met OnsBavaria heeft het Bavaria Glutenvrije Pilsener in het assortiment en ook Kaapse Karel van de Kaapse Brouwers is een glutenvrij bier.

Bekijk de glutenvrije bieren die op het moment bij ons bekend zijn. Ontbreekt jouw favoriete glutenvrije bier in onze lijst? Neem dan contact met ons op of stuur het bier in