Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

La Trappe Tripel | Beste Bier van Nederland 2019

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

La Trappe Tripel verkozen tot 'Beste Bier van Nederland 2019'

17 mei 2019 om 09:44

Tijdens het Nederlandse Bierproeffestival in Den Haag, de opening van de Week van het Nederlandse Bier, is La Trappe Tripel bekroond met de titel ‘Beste Bier van Nederland 2019’.

La Trappe Tripel is het beste bier van Nederland
gajes bruut bier logo
La Trappe Quadrupel glas en flesje

Dutch Beer Challenge

Reeds in maart zijn de 76 winnende bieren van de Dutch Beer Challenge 2019 bekend gemaakt. Trappistenbrouwerij de Koningshoeven mocht goud in ontvangst mogen nemen voor La Trappe Blond en La Trappe Tripel. De Quadrupel van La Trappe en Witte Trappist behaalden een bronzen medaille. Het is voor de brouwerij een enorme bekroning dat de La Trappe Tripel uiteindelijk verkozen is tot “Beste Bier van Nederland 2019”.

Professionele bierwedstrijd

La Trappe Trappist De Dutch Beer Challenge is de eerste professionele bierwedstrijd in Nederland. De competitie werd in 2014 opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de Nederlandse biercultuur. Voor de competitie worden, door een vakkundige jury van Nederlandse en internationale bierexperts, medailles uitgereikt in 25 categorieën.

Dit jaar deden maar liefst 70 Nederlandse brouwerijen mee met in totaal 441 verschillende bieren. Van alle gouden medaillewinnaars in de subcategorieën van de Dutch Beer Challenge, kreeg La Trappe Tripel de hoogste waardering van de jury. Hierdoor hebben zij de Mitra Award voor het ‘Beste Bier van Nederland 2019’ in ontvangst mogen nemen op 16 mei 2019 tijdens het Nederlandse Bierproeffestival in Den Haag, tevens de opening van de Week van het Nederlandse Bier.

Lees ook

La Trappe Tripel is het vijfde bier dat de titel 'Beste bier van Nederland' een jaar mag dragen na Jopen Mooie Nel (2015), Gajes van Bruut Bier (2016), Bloedbroeder van Kompaan (2017) en Night Porter van Bronckhorser Brewing Company (2018). 

La Trappe Tripel (8%)

Een goudblond trappistenbier met een witte schuimkraag. Fruitige geuren van perzik en abrikoos zijn gecombineerd met een bloemige geur. La Trappe Tripel is een klassiek trappistenbier met een krachtige en volle smaak. Daarnaast heeft het bier een kandijzoet en licht moutig karakter. De afdronk is bitter en licht droog.

La Trappe Tripel is het Beste bier van Nederland 2019

Proef de stilte

La Trappe Trappist is authentiek Nederlands bier uit Berkel-Enschot. Het wordt sinds 1884 gebrouwen binnen de muren van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. Dat gebeurt nog altijd  onder toezicht en verantwoordelijkheid van trappistenmonniken. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. Deze principes staan garant voor eerlijk, oorspronkelijk bier met een rijke historie van rust en stilte. Dat proef je.

Cookie instellingen