Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Onkruidverdelger gevonden in Duits bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Onkruidverdelger gevonden in Duits bier

25 februari 2016 om 14:36

In veertien grote Duitse bieren is de onkruidverdelger glyfosaat gevonden.

Een milieu-instituut in München meldde dat donderdag.

Duits Bier
Becks bier Logo
Becks bier Logo

1000 liter bier per dag

Bier in Duitsland De Duitse autoriteiten nemen geen maatregelen. ''Om een mogelijk gevaarlijke hoeveelheid glyfosaat binnen te krijgen, moet een volwassene ongeveer duizend liter bier per dag drinken'', aldus een woordvoerder van de Duitse voedselautoriteit.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft nog geen melding uit Duitsland gekregen en onderneemt dus nog geen actie.

Onder de geteste bieren zijn de bekende merken Krombacher, Bitburger, Beck's, Veltins en Warsteiner. Ze hadden allemaal meer glyfosaat dan toegestaan is voor drinkwater. In één geval was het zelfs driehonderd keer meer.

Lees ook

Reinheitsgebot

Duits bier mag maar drie ingrediënten bevatten: water, hop en gemout graan. Dat is het Reinheitsgebot, dat al sinds 1516 geldt. Het glyfosaat komt waarschijnlijk via het graan in het bier, denken de onderzoekers.

Glyfosaat zit in diverse bestrijdingsmiddelen. Vanaf maart mag het alleen nog maar worden gebruikt in de landbouw. Het is verboden om bijvoorbeeld op stoepen en in parken te gebruiken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het wellicht kankerverwekkend.

Lijst met vervuilde Duitse bieren

Het gaat om volgende bieren: Hasseröder Pils, Jever Pils, Warsteiner Pils, Radeberger Pilsner, Veltins Pilsener, Oettinger Pils, König Pilsener, Krombacher Pils, Erdinger Weissbier, Paulaner Weissbier, Bitburger Pils, Beck’s Pils, Franziskaner Weissbier, Augustiner Helles.

Bron: NU.nl / Nieuwsblad.de

Cookie instellingen