Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Palm en Rodenbach winnen 5 medailles tijdens BBC 2019

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Palm en Rodenbach winnen 5 medailles tijdens BBC 2019

21 november 2019 om 15:49

De brouwers van Brouwerij Palm en Rodenbach mochten van de organisatoren van de Brussels Beer Challenge 2 gouden, 1 zilveren, 1 bronzen medaille en een Certificate of Exellence in ontvangst nemen. 

Rodenbach winnaars tijdens de Brussels Beer Challenge 2019
Palm Session IPA
Rodenbach Alexander glas en flesje

Uitgebalanceerde kwaliteitsbieren

Sven Stuer, General Manager: “Het brouwen van uitgebalanceerde kwaliteitsbieren is de dagelijkse hoofdprioriteit van onze brouwmeesters bij onze Belgische brouwerijen Rodenbach, Palm & De Hoorn, ze slagen er gedurende decennia in de brouw- en rijpingsprocessen te verfijnen en tevens vanuit hun knowhow te innoveren. Het is fantastisch dat onze bieren wederom door de internationale vakjury worden geapprecieerd gelauwerd." 

Gelauwerde bieren van Brouwerij Rodenbach

Rodenbach Grand Cru won een gouden medaille tijdens de Brussels Beer Challenge van dit jaar. Rodenbach Grand Cru is een uitzonderlijk Vlaams Rood Bruin bier van 6% vol/alc  dat zijn fris zure smaak en complexe fruitigheid dankt aan zijn 18 maanden rijping op eiken houten foeders.

Rodenbach Vintage won zilver en dit is een uniek onversneden Vlaams Rood Bruin bier van 7% vol/alc dat gedurende twee jaar rijpt op de beste eiken foeders, geselecteerd door brouwmeester Rudi Ghequire.

Lees ook

Rodenbach Alexander ontving een Certificate of Excellence. Rodenbach Alexander is een legendarisch krieken bier van 5.6 % vol/alc gebrouwen op basis van Rodenbach Grand Cru. Het rijpt gedurende 2 jaar op eikenhouten foeders.

Gelauwerde bieren van Brouwerij Palm

Binnen een jaar na introductie wist Palm Session IPA het goud te bemachtigen. Palm Session IPA werd in maart 2019 gelanceerd. Dit nieuwe fris bittere bier van hoge gisting combineert een volle smaak met een toegankelijk alcoholpercentage van slechts 3,5 procent. Session IPA wordt in de speciaalbiermarkt als een van de grootste trends van het moment gezien.

Steenbrugge Bruin won dit jaar brons. Het is een bruin abdijbier van hoge gisting, 6,5 % vol/alc vol van smaak met toetsen van zoethout en kaneel. De karamel mouten zijn mooi in balans met de lichte kruidigheid. 

Palm Session IPA wint goud op BBC 2019

Cookie instellingen