Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rodenbach houdt van de kust

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rodenbach houdt van de kust

26 juli 2017 om 13:07

Brouwerij Rodenbach, gekend als brouwer van Vlaams Rood-Bruin bier, kondigde in het voorjaar aan €2,3 miljoen te investeren in de brouwerijinstallaties in Roeselare. De Rodenbach-bieren kregen ook een volledige restyling. 

Rodenbach inschenken
Rodenbach Classic

Hét bier aan de Belgische kust

Rodenbach logo

De nieuwe uitstraling brengt meer eenheid maar tegelijk ook meer duidelijkheid over waar welke Rodenbach voor staat. Van oudsher is de verfrissende Rodenbach hét geliefde bier aan de Belgische kust en dat wil Rodenbach nu nog meer kracht bijzetten!

Rodenbach houdt van de kust en de kust houdt van Rodenbach! Sinds 1821 verrast Rodenbach iedereen die van bier houdt, met de slogan ‘Rodenbach, Cheers to the unexpected’ laat de brouwerij de bierliefhebber de Rodenbach-bieren op een verrassende manier ontdekken.

De ‘Rodenbach Unexpected Beach Bar’

Van 2 augustus tot 6 augustus (tussen 11 en 19u) pakt Rodenbach uit met de ‘Rodenbach Unexpected Beach Bar’. Nabij de O’Neal beach club in Blankenberge worden strandgangers uitgenodigd voor een ‘Rodenbach vrije val’.

Vanuit een 16 meter hoge installatie kan men een sprong maken naar de ‘Rodenbach Unexpected Beach Bar’ waar uiteraard een frisse Rodenbach staat te wachten. Deze attractie is gratis en voorbehouden voor badgasten vanaf 16 jaar. Op ‘Oostende Koerse’ brengt Rodenbach elke maandag dan weer verfrissing bij de spannende paardenrennen en het geweldige muzikaal programma.

Lees ook

Unexpected in het straatbeeld

Hét geliefkoosde kustbier zal tijdens het zomerseizoen in het straatbeeld niet onopgemerkt voorbij gaan. De Rodenbach Kusttram zal de hele kustlijn van verfrissende ritten voorzien, naast de uitstraling op de tram zelf zullen reizigers getrakteerd worden op een lekker gekoelde Rodenbach.

Rodenbach kusttram

Deze activatie wordt doorgetrokken met onverwachte, originele traktaties in de horeca en Beach bars. Affichage en een ‘Boomerang campagne’ brengen Rodenbach extra onder de aandacht.

Rodenbach ‘métier’ van de bovenste plank

Rodenbach Classic flesje en glasDe eigenzinnige brouw- en keldermeesters van Rodenbach slaagden er gedurende decennia in het brouwproces te verfijnen en de vinificatie en maturatie van hun bieren op één van de 294 staande eikenhouten foeders te optimaliseren.

Geen Rodenbach zonder de rijping van het bier gedurende 24 maanden op deze eikenhouten foeders ! Twee ‘kuipers’ bouwen en restaureren dagdagelijks de foeders. Ze zorgen ook voor de overlevering van vakkennis want hiervoor bestaat er geen opleiding.

Deze kennis willen ze nu ook breder delen, de brouwerij lanceerde de idee om via een vakantiejob hun kennis te delen. Jos Van Damme, student industrieel ontwerper, krijgt het voorrecht om in september de stiel van de kuipers van nabij te volgen. Hij krijgt van dé specialisten een ‘foeder-masterclass’.

Rodenbach ontdekken met alle zintuigen

Door de jaren heen is het portfolio van brouwerij Rodenbach sterk uitgebreid. Rodenbach Classic is dé verfrissende dorstlesser, Rodenbach Grand Cru en Rodenbach Vintage lenen zich uitermate tot degusteren en zijn ideale begeleiders van gastronomische gerechten net zoals hun afgeleide fruitversies, Rodenbach Alexander en Rodenbach Caractère Rouge.

De brouwerij biedt de gelegenheid het brouwproces en de bieren met alle zintuigen te beleven. Bezoeken kunnen in groep maar op dinsdag 8 en 22 augustus kan dat ook individueel. De kosten zijn €10,- per persoon en het adres is:

Brouwerij Rodenbach
Spanjestraat 133 
Roeselare

Rodenbach Grand Cru bij het eten