Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rodenbach Vintage is World's Best 'Sour Beer'

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rodenbach Vintage is World's Best 'Sour Beer'

24 september 2018 om 16:18

Rodenbach Vintage mag zich beste 'Sour Beer' van de wereld noemen. Met in totaal zes awards mag Brouwerij Rodenbach zich een grote winnaar noemen tijdens de World Beer Awards 2018.

Rodenbach Vintage beste Sour Beer ter wereld
Brugge Tripel bier

World Beer Awards 2018

De internationale WBA jury heeft in negen categorieën de 'beste bieren van de wereld 2018' bekroond. 2.300 bieren werden blind geproefd, de resultaten van de finale jurering werden vandaag bekend gemaakt. Brouwerij Rodenbach en Brouwerij Palm haalden samen volgende 7 awards binnen:

Beste Sour Beer ter wereld 2018: Rodenbach Vintage- World's Best Sour Beer: Rodenbach Vintage

- Gold Medal: Rodenbach Alexander

- Gold Medal: Rodenbach Caractére Rouge

- Silver Medal: Rodenbach Grand Cru 

- Silver Medal: Rodenbach FruitAge

Lees ook

- Country Winner Sour Beer: Rodenbach Vintage

- Gold Medal Belgium Style Tripel: Brugge Tripel

Rodenbach Vintage

Rodenbach Vintage is 100 procent, 24 maanden op eikenhouten foeders gerijpt bier, wat resulteert in een superieure Rodenbach Grand Cru.

Brouwmeester Rudi Ghequire: "Rodenbach Vintage is complex, rond, intens en verfrissend. Kenmerkend is de appelzurige fruitigheid in combinatie met karamel, wilde honing en eik met een toets van vanille, kers en zoethout. Zijn aroma bevat een vleugje karamel en eikenhout, alsook toetsen van groene appeltjes vermengd met honing en chocolade. De zachtzure, fruitige afdronk is lang en mooi in balans, net als bij een grand cru wijn."

Het is niet de eerste keer dat Rodenbach Vintage in de prijzen valt. Een greep uit het ‘palmares’: goud op de World Beer Cup in 2010, beste "dark vintage" en "dark beer" van Europa en de wereld op de World Beer Awards in 2012, 2013 en 2014, beste "Oud Bruin" op de World Beer Awards van 2015 en 2016.