Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Teleurstelling voor Heineken en Bavaria

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Teleurstelling voor Heineken en Bavaria

20 december 2012 om 13:54

Heineken en Bavaria zijn in hoger beroep gegaan naar aanleiding van een boete die hun werd opgelegd. Tot grote teleurstelling is het verzoek afgewezen.

rechter uitspraak
Bavaria logo
Heineken met S tijdens jubileum in 2017

Eerder al schreven wij dat Bavaria en Heineken een boete hadden gekregen wegens kartelvorming. Dit werd bekend in 2007. Kartelvorming houdt in dat de desbetreffende partijen een overeenkomst sluiten om de onderlinge concurrentie te verminderen. Grolsch en AB Inbev kregen een boete wegens dezelfde reden. Grolsch bleek niet bij de kartelgesprekken gezeten te hebben, dus deze boete werd nietig verklaard. AB Inbev werkte zo goed mee aan het onderzoek dat ook deze boete verdween.

Lees ook

In juni 2011 zijn de boetes door voor Heineken en Bavaria door de rechter verlaagd. Een van de redenen was dat het proces te lang duurde. De boetes van Heineken zijn toen verlaagd van 219,3 miljoen euro naar 198 miljoen euro. Bavaria moest 20,71 miljoen euro gaan betalen, terwijl er eerder een boete opgelegd was van 22,85 miljoen euro. 

Hoger beroep

Dit is erg veel geld en beide brouwerijen lieten het hier dan ook niet bij zitten. Zij zijn in hoger beroep gegaan bij het Europees Hof van Justitie. Met als doel uiteindelijk een minder hoge boete te betalen. Helaas is dit voor beide partijen een grote teleurstelling geworden, want het verzoek is afgewezen. 

De boete voor Heineken blijft dus 198 miljoen euro en voor Bavaria bijna 21 miljoen euro. 

Cookie instellingen