Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tot op 't Bot van 013 | Mitra bier van de maand

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tot op 't Bot is het Mitra bier van de maand

18 November 2021 om 16:05

Tot op 't Bot van Stadsbrouwerij 013 is in november 2021 het Mitra Bier van de Maand. Met de uitverkiezing dingt het bier uit Tilburg mee naar de titel 'Bier van het Jaar'.

Tot op t bot bier van het jaar verkiezing mitra
013 logo
Tot op 't bot black ipa van stadsbrouwerij 013

Mitra bier van het jaar 

Mitra gaat ook dit jaar op zoek naar het bier van het jaar. Dit doen ze door elke maand een speciaalbier te benoemen tot bier van de maand. Consumenten kunnen hun stem uitbrengen op de verschillende bieren van de maand. Op deze manier krijgt iedere maand een bier een percentage van positieve stemmen. Het bier dat het het hoogste percentage positieve stemmen krijgt wordt gekroond tot  het 'Mitra bier van het jaar'. Mitra Drankenspeciaalzaken houdt deze competitie in samenwerking met Biermagazine. 

Tot op 't Bot Black IPA

Bier van het jaar bij Mitra Tot op 'Bot is een Black IPA (Cascadian Dark Ale) van Stadsbrouwerij 013 uit Tilburg. Het bier heeft mooie geroosterde tonen en daarnaast proef je ook tonen van citrusfruit zoals grapefruit. De afdronk is bitter en het speciaalbier combineert goed met stoofvlees of gevulde portobello's. 

Stadsbrouwerij 013 is sinds 2018 gevestigd in een voormalige graan- en meelfabriek in de Tilburgse Piushaven. Er wordt een groot aantal verschillende bieren gebrouwen, waarvan de meeste een link hebben met de stad. Naast de brouwerij is een proeflokaal waar je de bieren kunt proeven en ook kunt eten, net als in de boot die in het water voor de brouwerij ligt!

Lees ook

Vorige winnaars

Dit is het vierde jaar op rij dat deze competitie wordt gehouden. De vorige winnaars zijn: 

- Mitra Bier van het jaar 2020: Rodulf de Viking van Grutte Pier 
Mitra Bier van het jaar 2019: Joey Greenhorn van Kompaan
- Mitra Bier van het jaar 2018: Elixer van Grutte Pier

In 2021 maken Monte CristoSt. Feuillien Grand Cru, Frontaal RhodesianPohjala Must KuldDuvel Tripel Hop Cashmere, DAVO Hang Out, Crank the JuiceBRLO Blurry Vision, Vicaris Tripel, Scheepsbok 2021 en Tot op 't Bot kans op de titel. In december zal de laatste uitdager zich aandienen. Bekijk de huidige stand voor de verkiezing op de website van Mitra Drankenspeciaalzaken