Winnaar Zythos Bierfestival bekend

Winnaar Zythos Bierfestival bekend

In het laatste weekend van april vond het Zythos Bierfestival plaats. Ruim 15.000 bezoekers verkozen  het bier Extase van Brouwerij De Dochter van de Korenaar tot winnaar uit ruim 500 bieren.

19 juni 2013 om 14:05


Winnaar Zythos Consumententrofee

Bezoekers van het Zythos Bierfestival konden ruim 500 bieren proeven. Ze kregen een lijst waarop zij hun top drie van de geproefde bieren moesten noteren. Uiteindelijk is er een top tien samengesteld van alle lijstjes van de bezoekers. Degene die tot nummer 1 is verkozen was het bier Extase van brouwerij De Dochter van de Korenaar.

Twee jaar geleden won brouwer Ronald Mengerink ook al de Zythos Consumententrofee met de op whisky vaten gerijpte Peated Oak-Aged Embrasse. De trofee was daarom niet vreemd voor hem om vast te houden.

Bier Extase

Extase is een dubbel India Pale Ale dat vrij extreem gehopt is. Het bier is gebrouwen met 14 verschillende soorten hop. Het is een blond bier, bitter en fruitig. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8,5%. 

Top tien Zythos Bierfestival

De top tien bestaat uit deze bieren:

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Amstel Radler 0.0% fris

Nieuw: Amstel Radler Fris 0.0
Amstel commercial uit juni 2018 waarin een nieuwe aanwinst van het merk wordt aangekondigd. Amstel Radler Fris 0.0 is alcoholvrij en bevat minder suikers en calorieën. 

Meer reclames van Amstel Radler 0.0% fris