Bierfirma het Nest

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Locatie brouwerij
Beyntel 17
Postcode
2360
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (12 jaar actief)
Opgericht in
2007
Type brouwerij
Brouwerijhuurder
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Bierfirma het Nest

Bierfirma het Nest in het nieuws

ABT bier van de maand: Schuppenboer

Achtergrond informatie

Hobbybrouwerij Het Nest ontstond uit een groep vrienden uit de omgeving van Turnhout die in 2000 de bierproefclub Orde van de Zatte Mus oprichtten. Enkelen volgden een cursus bier brouwen en een kleine brouwinstallatie werd aangekocht. Eind 2006 werd een eerste proefbrouwsel gemaakt. Sindsdien wordt regelmatig geëxperimenteerd met brouwsels. 

Het eerste bier werd in 2007 ontwikkeld in de eigen kleine brouwinstallatie van brouwerij Het Nest. Omdat het meteen positieve reacties uitlokte, werd besloten het vanaf 2008 in iets grotere hoeveelheden te brouwen bij Brouwerij Boelens te Belsele en werd het officieel gelanceerd. De brouwers wilden het bier op de markt brengen onder de naam Schuppe Zot, maar Brouwerij De Halve Maan diende meteen een klacht in omdat ze vonden dat de naam te veel gelijkenis vertoonde met hun bier Brugse Zot. Daarom werd de naam gewijzigd. De hoeveelheid die Brouwerij Boelens kon produceren, volstond al snel niet meer om aan de vraag te voldoen. Daarom werd uitgeweken naar 't Hofbrouwerijke te Beerzel. Ook die capaciteit volstond niet. Vanaf april 2009 wordt Schuppenboer dan gebrouwen bij de Scheldebrouwerij.

Omdat de thuisbasis van Het Nest Turnhout is, de stad van de speelkaarten, werd gekozen om naam van de bieren daar direct aan te verbinden; o.a. HertenHeer, KlevereTien, SchupenBoer. Het doel is om een grote straat in bieren op de markt te brengen: 10, boer, dame, heer en aas.

Eigen brouwerij

De bierbrouwers van Hobbybrouwerij Het Nest uit Turnhout willen een eigen brouwerij uitbouwen. De brouwerij zou een capaciteit tot 6.000 hectoliter per jaar hebben. De brouwers investeren ruim een miljoen euro in hun droom. Het Nest is nu al de eigenaar van vijf bieren: De Patriot, Schuppenboer, Hertenheer, Klevertien en Schuppenaas. In februari 2013 wordt het volgende bier gelanceerd met de naam Dead Man's Hand. Bij de opening van de brouwerij in 2016 zal er nog een nieuw bier op de markt komen, de Ruitendame. Dat zal wellicht het laatste brouwsel worden. Met Schuppenboer, Hertenheer, Kleveretien, Schupenaas en Ruitendame is dan in pokertermen een grote straat bereikt.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.