Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierfirma het Nest

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierfirma het Nest

Bierfirma het Nest is een bierbrouwerij uit Turnhout (België) die is opgericht in 2007. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

Het nest
Logo Hertenheer
Four Aces Quadrupel | Bierbrouwerij VandeStreek

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierfirma het Nest

Bierfirma het Nest heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierfirma het Nest!
 • Het Nest Hertenheer - Blond - 6,5%

  Een zoet en fruitig blond bier. Aroma’s van zoete appels en geel fruit. Kruidige bitterheid in de afdronk.

 • Schuppenboer - Blond - 8%

  Schuppenboer is een blond volmondig bier met een fruitig aroma door toevoeging van koriander en het gebruik van cascade als aromahop.

 • Two Faced Jack - Quadrupel - 10%

  Two Faced Jack heeft een volle en flinke dropsmaak. Het biertje is licht kruidig en heeft een lange afdronk waar je dus ook goed de alcohol proeft. Dit biertje bevat namelijk 10 procent alcohol.  

 • KoekeDam Blond - Blond - 6,5%

  KoekeDam van Brouwerij Het Nest is een licht blond bier en is gebrouwen als een eigen interpretatie van de saisonstijl. Blond volmondig bier met een alcoholvolume van 6,5%. De lichte citrustoets in smaak en aroma is afkomstig van een Amerikaanse hopvariëteit. 

 • Four Aces Peated Quadrupel - Quadrupel - 10%

  Four Aces heeft een rookaroma met licht peated tonen door het gebruik van de whiskeymout.

  Achtergrond informatie

  Hobbybrouwerij Het Nest ontstond uit een groep vrienden uit de omgeving van Turnhout die in 2000 de bierproefclub Orde van de Zatte Mus oprichtten. Enkelen volgden een cursus bier brouwen en een kleine brouwinstallatie werd aangekocht. Eind 2006 werd een eerste proefbrouwsel gemaakt. Sindsdien wordt regelmatig geëxperimenteerd met brouwsels. 

  Het eerste bier werd in 2007 ontwikkeld in de eigen kleine brouwinstallatie van brouwerij Het Nest. Omdat het meteen positieve reacties uitlokte, werd besloten het vanaf 2008 in iets grotere hoeveelheden te brouwen bij Brouwerij Boelens te Belsele en werd het officieel gelanceerd. De brouwers wilden het bier op de markt brengen onder de naam Schuppe Zot, maar Brouwerij De Halve Maan diende meteen een klacht in omdat ze vonden dat de naam te veel gelijkenis vertoonde met hun bier Brugse Zot. Daarom werd de naam gewijzigd. De hoeveelheid die Brouwerij Boelens kon produceren, volstond al snel niet meer om aan de vraag te voldoen. Daarom werd uitgeweken naar 't Hofbrouwerijke te Beerzel. Ook die capaciteit volstond niet. Vanaf april 2009 wordt Schuppenboer dan gebrouwen bij de Scheldebrouwerij.

  Lees ook

  Omdat de thuisbasis van Het Nest Turnhout is, de stad van de speelkaarten, werd gekozen om naam van de bieren daar direct aan te verbinden; o.a. HertenHeer, KlevereTien, SchupenBoer. Het doel is om een grote straat in bieren op de markt te brengen: 10, boer, dame, heer en aas.

  Eigen brouwerij

  De bierbrouwers van Hobbybrouwerij Het Nest uit Turnhout willen een eigen brouwerij uitbouwen. De brouwerij zou een capaciteit tot 6.000 hectoliter per jaar hebben. De brouwers investeren ruim een miljoen euro in hun droom. Het Nest is nu al de eigenaar van vijf bieren: De Patriot, Schuppenboer, Hertenheer, Klevertien en Schuppenaas. In februari 2013 wordt het volgende bier gelanceerd met de naam Dead Man's Hand. Bij de opening van de brouwerij in 2016 zal er nog een nieuw bier op de markt komen, de Ruitendame. Dat zal wellicht het laatste brouwsel worden. Met Schuppenboer, Hertenheer, Kleveretien, Schupenaas en Ruitendame is dan in pokertermen een grote straat bereikt.

  Bierfirma het Nest in het nieuws

  • ABT bier van de maand: Schuppenboer dry hopped

   ABT bier van de maand: Schuppenboer

   Schuppenboer dry hopped van brouwerij Het Nest is het ABT bier van de maand maart en is nu verkrijgbaar bij alle ABT cafés.

   Dit tripel bier bevat 8 procent alcohol.

  Bier van Bierfirma het Nest is te drinken tijdens