Brouwerij Hof ten Dormaal

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Locatie brouwerij
Caubergstraat 2
Postcode
3150
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (10 jaar actief)
Opgericht in
2009
Type brouwerij
Brouwerijhuurder
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij Hof ten Dormaal

Achtergrond informatie

Het zoeken naar meer rendabiliteit voor het landbouwbedrijf heeft ons in de richting van een brouwerij geduwd. Door het zelf produceren van grondstoffen wisten we dat we uitstekende bieren konden produceren. De zoektocht naar een geschikte brouwerij is moeilijker geweest. Uiteindelijk hebben we onze brouwerij gevonden, niet bij de deur maar in Montana, Verenigde Staten. Met heel veel geduld is de brouwerij in de gebouwen van de hoeve geïnstalleerd. Uitstekend water, uitgelezen producten en een goede installatie, begin 2009 konden we starten.

Met de hulp van Peter Kindts hebben we de eerste stappen gezet. De Dormaal Amber was onmiddellijk een schot in de roos. Het brouwen gebeurde in de hoeve maar voor het bottelen gingen we naar Lembeek bij de Brouwerij van Frank Boon.

Een bottelarij was de volgende stap. Anno 2010 is deze hindernis genomen. We hebben nu een kleine, maar goed draaiende bottellijn met een productie van 2000 flessen per uur.

Begin 2010 is onze Dormaal Blond voor het eerste gebrouwen. Een bier gebrouwen met onze beste ingrediënten: hop, gerst en gist. Zo simpel als het lijkt, zo complex zij smaken. September 2010 wordt de Dormaal Bruin verwacht.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.