Craft beer  foodpairing festival Hopwagon

Craft beer foodpairing festival Hopwagon

DatumZaterdag 19 augustus 2017
15:00 - 21:00 uur
EntreeGratis
Soort spijs, proeverij, masterclass
Het eerste craft beer & foodpairing festival van Brabant strijkt op 19 augustus neer in de Tilburgse Spoorzone.


Hopwagon: eerste craft beer en foodpairing festival van Brabant 

Goed nieuws voor food- en bierminnend Brabant. Het eerste craft beer & foodpairing festival strijkt op 19 augustus neer in de Tilburgse Spoorzone. Hopwagon is een bierfestival, maar de reguliere bitterballen en kaasplankjes blijven achterwege. In plaats daarvan ontwikkelde eetbar De Wagon streetfood dat perfect met de verschillende bieren matcht.

Tijdens Hopwagon proef je bieren van verschillende innovatieve brouwers uit binnen- en buitenland. Er worden bieren getapt van de wereldwijd geliefde geuzestekers van 3 Fonteinen uit het Belgische Beersel, Oersoep uit Nijmegen, de Estse brouwer Põhjala, Kaapse brouwers uit Rotterdam en ook LOC Brewery uit Tilburg zelf mag niet ontbreken.

De mooie bieren op het festival combineer je vervolgens met bijpassende hapjes. Laat je smaakpapillen bijvoorbeeld tintelen met knapperige kroepoek van tomaat met chimichurri of heerlijk hartig gepoft zwoerd met seasoning van wilde peper. Meer honger? Schuif dan aan voor een bierlunch of -diner bij Eetbar de Wagon. Verzeker jezelf van plek en reserveer alvast via deze link.

Tot slot zijn er workshops over foodpairing en over verschillende bierbrouwprocessen en kun je de brouwers zelf vragen stellen tijdens Meet the Brewer. Voor sommige workshops moet je vooraf reserveren. Houd de eventpage van Hopwagon in de gaten voor up-to-date informatie.

Uniek Hopwagon bierglas 
Tijdens het festival bestel je bier met je eigen Hopwagon bierglas. Voor € 2,50 koop je er één bij de ingang van het terrein. Consumptiemunten zijn ter plekke verkrijgbaar (met pin en cash), entree is verder gratis. Het festival opent rond 15.00 maar voor die tijd vinden er al een aantal lunches en workshops plaats.

Over Hopwagon

Hopwagon is een culinaire samenwerking tussen De Hopmannen en Eetbar De Wagon. Een liefdesrelatie tussen beer geeks en foodies. Meer weten? Check de facebookpagina van Hopwagon en blijf op de hoogte. 

Te drinken bieren & aanwezige brouwerijen

Bierbrouwerij 3 Fonteinen in Beersel uit Beersel (België)Kaapse Brouwers uit RotterdamLoc Brewery uit TilburgOersoep Brouwerij uit Nijmegen

Locatie

Naam: Eetbar De Wagon
Adres:Burgemeester Brokxlaan 1041
Postcode:5041 RP
Plaats: Tilburg
Website:www.facebook.com/Hopwagonfestival
Email:info@hopmannen.nl

Meer evenementen

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.