Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gimmert Gist Speciaal Bierfestival | In Gemert

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gimmert Gist Speciaal Bierfestival 2024

De 8e editie van Gimmert Gist Speciaal Bierfestival op zondag 14 juli in Gemert. Meer dan 80 bieren proeven van 15 verschillende lokale brouwerijen met een divers aanbod. Uiteraard met live muziek en lekker eten.

Gimmert Gist Speciaal Bierfestival 2024
Bieren van Brouwerij t Smakt
Rabauw bier logo

8e editie van het bierfestival

Op zondag 14 juli 2024 staat alweer de 8e editie van het Gimmert Gist Speciaal Bierfestival op het programma. Gimmert Gist wordt georganiseerd door een groep gepassioneerde bierliefhebbers uit Gemert, in samenwerking met GijIk.

Speciaalbier uit de regio

Het evenement staat in het teken van speciaalbier uit de regio. De volgende brouwerijen nemen de lekkerste bieren mee naar Gemert: Uthoka Brouwstudio, Hooglander Bier, Gradoen, Brouwerij Holevoort, Handels Hoop, Milky Road Brewery, Rabauw Craft Beer, Engelbertus, Strieper Craft Beer Company, Brouwerij De Grieze, Micro Brouwerij De Rijpelaer, Jake's Beer, Brouwerij 't Smakt, Baron Brouwerij en Frontaal Brewing Company.

Activiteiten op het event

Vanaf 13.00 uur worden door hen de eerste vaten aangeslagen op het prachtige Ridderplein in Gemert. Bezoekers kunnen bij binnenkomst een proefglas kopen om vervolgens kennis te maken met al het moois dat er in hun omgeving wordt gebrouwen. Deze editie werken ze met een nieuw Gimmert Gist proefglas en daaruit zijn ruim 80 verschillende speciaalbieren te proeven bij hun uiteenlopende brouwerijen. Ook aan liefhebbers van andere (non-) alcoholische dranken hebben ze gedacht en voor hen is er onder andere frisdrank, wijn en alcoholvrij bier verkrijgbaar. Hiervoor is geen proefglas benodigd.

Culinair genot en livemuziek op het festival

Op het festivalterrein serveren diverse horecazaken aan het Ridderplein heerlijke (kleine) gerechten en zijn er noten en kazen van Proef De Dag verkrijgbaar.

Een bierfestival is niet compleet zonder een goed stukje livemuziek. At The Busstop uit de omgeving van Eindhoven zorgt voor de muzikale omlijsting. Zij spelen bekende en minder bekende pop, roots en bluesy nummers uit de jaren '60, '70, '80 en '90, afgewisseld met meer recente muziek.

Belangrijke informatie van Gimmert Gist Speciaal Bierfestival

Het festivalterrein van Gimmert Gist is vrij toegankelijk voor alle bezoekers. De diverse terrassen op het Ridderplein zijn uiteraard ook bereikbaar en bieden mooi uitzicht op hun bierfestival. Om te proeven kan er een proefglas worden gekocht voor € 15,- (dagverkoop € 17,50). Dit is inclusief het vullen van het proefglas met één van de meer dan 80 bieren. De kaarten zijn verkrijgbaar op www.gimmertgist.nl en/of www.facebook.com/gimmertgist.

Aanwezige brouwerijen

Zie meer brouwerijen

Zie minder brouwerijen

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen