Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij 't Smakt | Brouwerij in Limburg

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij 't Smakt

Brouwerij 't Smakt is een bierbrouwerij uit Smakt (Nederland) die is opgericht in 2021. Deze brouwerij heeft 5+ bieren in het assortiment.

Bieren van Brouwerij t Smakt
Brouwerij 't Smakt logo
Brouwerij 't Smakt binnen

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij 't Smakt

Brouwerij 't Smakt heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij 't Smakt!
 • Donker Verlangen - Stout - 9,5%

  Dit is een heerlijk bier op basis van verschillende donkere mouten en donkere kandijsuiker. De donkere mouten geven een heerlijke diepe koffiesmaak en -geur. De afdronk lijkt op Tia Maria. Deze Russian Imperial Stout is vrij soepel te drinken. Het is weer een heerlijk bier geworden om rustig voor te gaan zitten en er, al dan niet voor een haardvuurtje, van te genieten.

 • Cimarillo - India Pale Ale - 6,2%

  Een stijl welke uit Amerika overgekomen is. Deze zeer bittere bierstijl kan met een zeer breed scala aan hopsoorten gemaakt worden. Deze IPA bevat een flinke dosis hop, gebrouwen met 4 hopsoorten. Hij is goed toegankelijk ondanks zijn bitterheid. Dit komt mede door de fruitige smaken en aroma's die de diverse hoppen hebben afgegeven, maar ook het lage alcoholpercentage helpt mee bij de doordrinkbaarheid.

 • Nano-Tripel - Tripel - 7,5%

  Een mooie verfrissende Tripel. Aan deze Tripel is citroengras toegevoegd waardoor hij heerlijke frisse smaken gekregen heeft. In combinatie met de kruidigheid welke een Tripel toebehoort, zorgt dit voor een heerlijke combinatie van smaken. Met zijn 7,5% is deze Tripel ook nog relatief soepel weg te drinken. Door het citroengras combineert dit bier prima met verschillende oosterse gerechten, maar hij is uiteraard ook prima los te drinken.

  Achtergrond informatie

  Brouwerij 't Smakt is een brouwerij uit Smakt (Limburg). Deze kleinschalige brouwerij brouwt verschillende speciaalbieren en de brouwerij is ook te bezoeken voor een rondleiding en proeverij.

  Brouwerij 't Smakt

  Brouwerij 't Smakt is ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby. Ben had van zijn vrouw een hobby brouwpakketje gekregen. De siroop uit dit pakket mengen met wat water en vervolgens koken was voor Ben niet genoeg. Zijn nieuwsgierigheid werd gewekt om te ontdekken waarvan dat "siroopje" dan gemaakt was. Vervolgens nam Ben het hele proces in eigen hand van het schoten (malen) van de mouten (granen) tot aan de vergisting en het bottelen van het speciaalbier.

  Het is een nano-brouwerij in het gelijknamige dorp Smakt. Alle bieren van Brouwerij 't Smakt worden gebrouwen met natuurlijke ingrediënten en uiteraard passie. Gedurende het gehele brouwproces wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke eigenschappen van de ingrediënten. De brouwerij richt zich op toegankelijke speciaalbieren.

  Volumes Brouwerij 't Smakt

  - 35 hectoliter per jaar
  - 90 liter per batch

  Plannen voor de toekomst

  Nieuw Begin 2023 bier van Brouwerij Het doel van de brouwerij is voornamelijk met passie en plezier kunnen blijven brouwen. De brouwerij is een hobby en moet ook als zodanig blijven voelen. Doelen op kortere termijn zijn: - Meer afnemers vinden die bieren van Brouwerij 't Smakt in hun assortiment op willen nemen. - Een goede prijs-/kwaliteitsverhouding blijven behouden. - Meer bekendheid genereren van de brouwerij en tevens het dorp Smakt. Doelen op langere termijn zijn: - Een mooie prijs in de wacht slepen voor 1 van de bieren. - Tevens een mooie score op Untappd behalen en stabiliseren. - Eventueel batches in grotere oplage brouwen, al dan niet in eigen beheer.

  Proeflokaal

  Lees ook

  Brouwerij 't Smakt heeft een proeflokaal dat te bezoeken is. In de zomer is de capaciteit ongeveer 12 personen (buiten overdekt) In de winter is de capaciteit ongeveer 8 personen (binnen) In overleg kan een iets grotere groep ook deelnemen. De proeverij vindt plaats in de woning van de brouwer, het is dus een huiselijke sfeer. 

  Het beschikbare assortiment is afhankelijk van het moment dat je een bezoek brengt. 'We schenken enkel uit fles. We hebben altijd een basisassortiment van 3 bieren (Tripel, IPA en RIS), maar deze wordt nagenoeg altijd vergezeld van seizoensbieren en limited editions.' De bieren die in het proeflokaal te drinken zijn kunnen ook worden aangeschaft om thuis nog eens goed van te genieten. Voor het actuele aanbod: https://www.brouwerijsmakt.nl/shop

  Rondleidingen

  Op afspraak is het mogelijk om een rondleiding door de brouwerij te krijgen. Tijdens de rondleiding wordt uitleg gegeven over het brouwproces en de vergisting. De brouwerij is slechts 27m2 groot. Op dit kleine oppervlak staan toch 1 brouwpan van 150 Liter, 1 heetwaterpan van 50 Liter, 5 grote vergistingsvaten van 150 Liter en 2 kleine vergistingsvaten van 75 Liter. Daarnaast staat er ook een deel opslag van de granen en bierflessen in de brouwerij.

  Een rondleiding wordt altijd gecombineerd met een proeverij. De prijzen per proeverij staan vermeld op de website: https://www.brouwerijsmakt.nl/proeverijen. Een proeverij bestaat uit minimaal 3 speciaalbieren. Dit kan uitgebreid worden naar meer bieren met al dan niet een bijpassend hapje.

  Brouwerij

  Ketels te huur

  Voor huurbrouwerijen is het mogelijk om capaciteit te huren bij Brouwerij 't Smakt. 150 Liter brouwcapaciteit per batch, 90-100 liter netto opbrengst. Erg prettig om een nieuw te ontwikkelen bier in kleine oplage te brouwen en een eerste proefronde te draaien.

  De brouwdag wordt ten allen tijde door ons als Brouwerij 't Smakt uitgevoerd. Zelfstandig brouwen door de huurbrouwer is in onze brouwerij niet mogelijk.

  Cookie instellingen