Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Abdij Notre-Dame de Scourmont | Chimay Trappist

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Abdij Notre-Dame de Scourmont

Abdij Notre-Dame de Scourmont is een bierbrouwerij uit Baileux (België) die is opgericht in 1862. Deze brouwerij heeft 6 bieren in het assortiment.

Chimay bieren
Chimay bieren met kaas
Chimay Tripel logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Abdij Notre-Dame de Scourmont

Abdij Notre-Dame de Scourmont heeft 6 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Abdij Notre-Dame de Scourmont!
 • Chimay Goud - Blond - 4,8%

  Chimay Dorée is zacht en romig van smaak. Dit trappistenbier bevat heerlijke kruidigheid van koriander. De fruitigheid van gedroogde vruchten en meloen van het bier maken het geheel af.

 • Chimay Tripel - Tripel - 8%

  De combinatie van verse hop en gist benadrukt de ietwat bittere smaak met een fruitige toets van muskaatdruiven, rozijnen en zelfs rijpe appels. De schuimkraag is fijn en sneeuwig.

 • Chimay 150 - Blond - 10%

  Chimay 150 (ook wel Chimay Groen genoemd) is een sterk blond bier dat niet alleen fris en fruitig, maar ook smaakvol en krachtig is. De aroma’s van munt, bergamot, limoen en eucalyptus nemen u mee op een verrassende reis. De delicate smaken van rozemarijn en kruidnagel gaan wonderwel samen met de subtiele florale toetsen, die worden aangevuld met een vleugje verkwikkende gember. De smaak is volmondig en zacht, met een rokerige en kruidige smaak voor het herkenbare Chimay-karakter, uitlopend in een heerlijk verfijnde nasmaak.

 • Chimay Blauw - Gerstewijn - 9%

  Chimay Bleu heeft een geur van pruimen en suiker met een lichtelijk aroma van alcohol. Het bier smaakt licht bitter met noten van donkerfruit en mout met een langdurige intense afdronk.

 • Chimay Rood - Dubbel - 7%

  Chimay Rood is een bier met een licht fruitige abrikozengeur. De smaak is te omschrijven als zijdezacht met een lichte bittere noot. De schuimkraag is stevig en romig.

 • Mont des Cats - Amber - 7,6%

  Mont des Cats is een amberkleurig adbijbier met een volle, rijke schuimkraag. De iets wat bittere, zoetige en moutige smaken die Mont des Cats in zicht heeft maakt dit tot een zacht bier wat fijn van smaak is.

  Achtergrond informatie

  Trappistenbrouwerij Chimay

  De Trappistbrouwerij van Chimay is een goed voorbeeld van een dynamisch bedrijf met een prioritaire maatschappelijke roeping die uit de abdijtraditie stamt. Al in 1862 begonnen de monniken met de productie van trappistenkazen en -bieren. Niet alleen om in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien maar ook om werkgelegenheid te creëren voor de streek. Pater Theodoor zonderde de gist voor de Chimay bieren voor het eerst af en samen met de ingrediënten uit de streek en het water uit de putten van de abdij, worden de trappistenbieren gebrouwen. Hoewel de brouwerij sinds 1862 gevestigd is in de abdij van Scroumont, werd de verpakkingsafdeling naar Baileux overgebracht om de rust te bewaren die nodig is voor een spiritueel abdijleven. De "rode, witte of blauwe" Chimay worden gebrouwen op basis van 100% natuurlijke producten.

  Lees ook

  De capaciteit van de brouwerij wordt in 2012  nog niet optimaal benut. Vandaar ook dat Chimay nog uitbreidingsmogelijkheden heeft zoals ze eerder aangaf. Momenteel wordt er vier keer per week gebrouwen maar dan wel vier keer op 24 uur met een brouwsel van 250 hectoliter per keer. De eigen bieren zijn een Chimay Rood, Blauw, Triple en de Chimay Dorée met slechts 4,8 procent alcohol. Ook een kleine hoeveelheid Mont des Cats brouwt men bij Chimay. 

  Abdij Notre-Dame de Scourmont in het nieuws