Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Jessenhofke | Bier uit Hasselt (Kuringen)

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Jessenhofke

Brouwerij Jessenhofke is een bierbrouwerij uit Kuringen (België) die is opgericht in 2010. Deze brouwerij heeft 6 bieren in het assortiment.

Brouwerij Jessenhofke logo
Jessenhofke Maya
Jessenhofke TRPL

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Brouwerij Jessenhofke

Brouwerij Jessenhofke heeft 6 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Jessenhofke!
  • Jessenhofke Maya - Blond - 6%

    Dit is een lichtblond sprankelend biologisch bier met ondanks zijn hoge bitterheid een zoetzurige ondertoets.

  • Jessenhofke PMPRNL (Pimpernelle) - Tripel - 8%

    De PMPRNL Pimpernelle trippel is een blond bier met een licht rode toets. het heeft aroma’s van citrus en aarde deinen uijt in een droge bitterheid die lang blijft duren. 

  • Jessenhofke TRPL - Tripel - 8%

    Deze biologische Tripel heeft een harmonieuze smaak- en geursensatie waarin zowel droog mondgevoel, bitterheid en kruidigheid als zoetigheid in evenwicht zijn. 

  • Jessenhofke BRWN - Dubbel - 7%

    Dit bier heeft karamelachtige aroma's door de speciale soorten gebrande mout. Het bier heeft dus vooral een volle zoete smaak door de karamel en tonen van fruit en chocolade. 

  • Jessenhofke RGLR - Pale Ale - 3,5%

    Dit biologische bier heeft veel fruitige citrustonen en is een frisse en lichte dorstlesser.

  • Jessenhofke RSRV - Quadrupel - 10%

    Dit biologische bier heeft minimaal een jaar de tijd gehad om te rijpen. Dit hebben zij gedaan om de smaak volledig tot haar recht te laten komen.

    Achtergrond informatie

    De Jessenhofke wordt gebrouwen door Gert Jordans en zijn vrouw Christel, de eigenaren van de brouwerij en het Bed en Breakfast waar gasten kunnen meehelpen met het brouwen.
    De eerste installatie had een capaciteit van 32 liter. Al na enkele brouwsels werd duidelijk dat het vele werk niet in verhouding stond tot de gewenste gebottelde hoeveelheid.

    Uitbreiding in capaciteit

    De installatie werd uitgebreid tot een capaciteit van 90 liter per brouwsel. In augustus 2005 kon ik een semi-professionele installatie op de kop tikken met een capaciteit van 120 liter.

    Sinds december 2000 werden reeds vele recepten uitgeprobeerd die geleid hebben tot volgende soorten Biologisch bier : knoflookbier, Hongaars peperbier, Quinoabier,....

    Van 2006 tot 2008 bekwaamde ik me in het brouwproces op CTL te Gent en behaalde mijn brouwersdiploma.

    Erkenning door accijnzen

    In augustus 2010 werd de brouwerij erkend door accijnzen zodat de eigen gebrouwen bieren nu ook verkocht kunnen worden naast de verschillende commerciele bieren. Jessenhofke huisbier wordt op grotere schaal gebrouwen door de Proefbrouwerij in Lochristi. Het wordt omschreven als een kruidig blond biertje. Gelukkig is er matig gekruid, want Jessenhofke presenteert zich als een evenwichtig aangenaam bier.

    Cookie instellingen