Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rochefort 8 - trappist van Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rochefort 8

Rochefort 8 is een Gerstewijn met 9,2% alcohol. Rochefort 8 wordt gebrouwen door Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy in Rochefort.

Rochefort 8
Rochefort Trappist 8 fles á 0,33 liter

Eigenschappen

Rochefort is een trappist dat in Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy te Rochefort wordt gebrouwen. De totale jaarlijkse bierproductie is 15.000 hectoliter.

Aanbiedingen en prijzen van Rochefort 8

Actueel zijn er geen Rochefort 8 aanbiedingen . De prijs van een liter Rochefort 8 is ongeveer €6,39.

Smaak & Omschrijving

De smaak van dit bier is lichtjes zoet met vlokjes kruiden. De alcohol en donkere fruittoetsen zijn mooi in evenwicht. Het is lichtzoet, een beetje droog en vooral toch de nodige dosis bitter in de afdronk.

Het bier heeft een roodbruine kleur met een stevige crémekleurige schuimkraag die goed aan de wand van het glas blijft plakken. De geur is complex: kruidig, fruitig en zelfs een beetje bitter. Ook is er een geur van rozijnen waar te nemen. Bij het uitschenken komt ook de geur van geroosterd mout vrij.

Rochefort 8 is een Trappistenbier en één van de 3 bieren van de Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy. Van de drie bieren is dit met meer dan 60 % van hun totale productie, het meest verkochte bier.

Het is gelijk ook het jongste bier, het werd voor het eerst gebrouwen in 1954.

Bierpakketten met Rochefort 8

Bekijk alle bierpakketten.

Reviews

Nog geen reviews voor Rochefort 8.
Wat vind jij van dit bier?

Meer merken van Rochefort

  • Rochefort Trappist 10 - Quadrupel - 11,3%

    De Rochefort Trappist 10 is een krachtig bruin bier met een dieprode gloed. Het is een zeer krachtig bier met een levendig karakter. Het aroma is fruitig en moutig. De smaak van het bier is zoet-bitter. Fruitigheid, koffie, moutigheid en hoppigheid komen allemaal naar boven. Daarbij zorgt het stevige alcoholpercentage voor de nodige verwarming en samentrekking in de mond. In de nasmaak is een aantal van deze elementen te bespeuren. Het bier is een Trappistenbier en is heerlijk te combineren bij een varkenshaas of steak.

Zie minder merken

Bekijk alle biermerken

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties