Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Bonifatius 754

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Bonifatius 754

Brouwerij Bonifatius 754 is een bierbrouwerij uit Dokkum (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Bonifatius 754
Maerte Saison
Bonifatius Klooster fruit logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Bonifatius 754

Van Brouwerij Bonifatius 754 zijn er in totaal 3 bieren bekend waar je meer informatie over kunt bekijken.

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Bonifatius 754!
 • Bonifatius Acht Guldens - Quadrupel - 10%

  Deze Quadrupel van Bonifatius heeft mooie zachte en donkere aroma's van gebrande mout en karamel. Fruit zoals pruimen komen naar boven en door de gebrande smaak geeft het een rijke nasmaak. 

 • Bonifatius Klooster Fruit - Fruit - 3,8%

  Dit Nederlandse fruitbier van Bonifatius is diep donkerrood van kleur, heeft de geur van zwarte bessen en rood fruit. De smaak is fris en fruitig en ook proef je veel rood fruit.

 • Maerte Saison - Saison - 4,9%

  Gebrouwen van water, tarwemout, eik gerookt gerstemout, hop, gist, steranijs en veel geduld. Bonifatiusbier® wordt deels gebrouwen met water uit de Bonifatiusbron.

Achtergrond informatie

Brouwerij Bonifatius 754 is opgericht in 2015 en gevestigd in Dokkum. De geschiedenis begint al in de middeleeuwen, na het overlijden van Bonifatius in 754. De monniken van de net gestichte Bonifatiusabdij brouwden toen net het Dokkumer Bier.

Lees ook

Particuliere brouwers namen dit werk over tot een aantal van 19 Dokkumer brouwerijen. Het water voor dit vermaarde bier werd uit de Bonifatiusbron gehaald, zuiver en helder. Pas in 1876 stopte de laatste brouwer. Na 140 jaar is het Bonifatiusbier eindelijk terug in Dokkum! 

Brouwerij Bonifatius 754 in het nieuws

 • Bonifatius bieren vallen in de prijzen

  Europese prijzen voor Dokkumer Bonifatiusbieren

  Twee bieren van Stadsbrouwerij Bonifatius in Dokkum hebben een prestigieuze prijs gewonnen in de European Beer Challenge in Londen. Er werden voor de challenge door een vakkundige jury duizend bieren geproefd uit 38 Europese landen. Bonifatius Acht Guldensbier won dubbel goud, het Bonifatius Klooster Fruit zilver.

 • Friese Helden tocht met lekker Fries bier

  Drie brouwerijen organiseren Friese Heldentocht

  De brouwers van de Grutte Pier Brouwerij, Brouwerij Redbad en Stadsbrouwerij Bonifatius hebben gezamenlijk een tocht uitgezet langs 15 locaties in Leeuwarden en Dokkum