Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Amsterdam Brewboys bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Amsterdam Brewboys bierbrouwerij

Amsterdam Brewboys bierbrouwerij is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Brew boys
Amsterdam Brewboys
Nederlands succes World Beer Awards 2019

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Amsterdam Brewboys bierbrouwerij

Amsterdam Brewboys bierbrouwerij heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Amsterdam Brewboys bierbrouwerij!
 • Amsterdam Pale Ale - Pale Ale - 5,4%

  De Amsterdam Pale Ale is de interpretatie van een American Pale Ale. Amerikaanse Hoppen zorgen voor een weldaad aan frisse citrus aromas, bloemen noten en een prettige bitterheid.

 • Bombay Bastard IPA - India Pale Ale - 6,2%

  India Pale Ale’s staan bekend om hun stevige bitterheid omdat van oudsher grote hoeveelheden hop werden toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen voor de reis van Engeland naar India. Deze ersie van de klassieker is naast goed bitter ook vol romig met een weldaad aan aroma’s variërend van mandarijn, lychee, grapefruit, steranijs en een tikkeltje ziltig in de afdronk

 • Kama Citra Dryhopped Wheatale - Wit - 4,4%

  Kama Citra is een Belgisch wit die iets steviger in zijn bitters is met een Amerikaanse twist door de dryhop met Citra hops. Fris bitter en karaktervol met bescheiden alcohol inhoud. Zo kan je zomeravonden lang genieten van het bier. 

 • Hophead Heaven - India Pale Ale - 6,8%

  Door gebruik van veel hop is deze IPA van de Amsterdam Brewboys lekker fruitig. Het heeft ook een lekkere bittere nasmaak.

  Achtergrond informatie

  Pieter Langendijk en Sebastiaan van den Bosch brouwen speciaal bier. Zij onderscheiden zich van vrienden die in de kroeg dromen van bierbrouwen onder het genot van een biertje door het ook daadwerkelijk te doen. De Brewboys hebben maar één allesoverstijgende missie: ‘serve you the best F’ing bier on the planet.’ Dit motto is typerend voor de no-nonsense mentaliteit van de vrienden.

  Om hun doelen te realiseren willen de vrienden zo snel mogelijk een eigen brouwerij met brewpub openen. Momenteel maken ze als ‘gypsy brewers’ gebruik van de faciliteiten van andere brouwers, wat zorgt voor leuke samenwerkingen.

  Het bekendste bier van de Brewboys is waarschijnlijk de Amerikaanse Pale Ale uit Amsterdam: de Amsterdam Pale Ale. Daarnaast heeft Amsterdam deze zomer mogen genieten van het Aestival Witbier.

  Lees ook

  Amsterdam is belangrijk voor de heren. “Amsterdam betekent veel voor ons! Heel veel! Wij zien Amsterdam als de bakermat van vrijheid, ondernemen en eigenwijsheid. Amsterdam houdt dit in de geschiedenis al jaren hoog in het vaandel.”
  Pieter heeft als eigenaar van Café Langendijk aan de Zeeburgerstraat in oost al heel wat ervaring opgedaan in de Amsterdamse horeca.

  Pieter en Sebastiaan raken geïnspireerd door oprecht en eigenzinnige makers. Volgens hun is het makerschap een belangrijk deel van hun persoonlijkheid. “Het is geen keuze. Het zit in ons DNA om te ondernemen en te creëren! Waardering krijgen voor je eigen creaties, dat is het doel.”

  Sebastiaan heeft het brouwen eigen gemaakt tijdens zijn verblijf in Sydney, waar die 4 jaar heeft gewoond. Hij geniet van het experimenteren met smaken. “En het proeven en testen natuurlijk”.

  Amsterdam Brewboys bierbrouwerij in het nieuws

  • Nederlands succes World Beer Awards 2019

   Nederlandse winnende bieren tijdens de World Beer Awards 2019

   Verschillende Nederlandse brouwerijen zijn in de prijzen gevallen tijdens de World Beer Awards 2019. Naast de gouden medailles vind je ook het beste Nederlandse bier per categorie.

  • Dutch Beer Challenge 2019

   Winnaars Dutch Beer Challenge 2019

   De winnende bieren van de Dutch Beer Challenge 2019 zijn bekendgemaakt. In totaal vielen er 76 (speciaal)bieren in de prijzen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland.

  • World Beer Awards 2017

   World Beer Awards 2017

   De uitslag van de World Beer Awards 2017 is bekend. Eén Nederlandse brouwerij heeft het beste bier ter wereld binnen een stijl gebrouwen. Ook de Country Winners werden bekendgemaakt, dit zijn de beste bieren van Nederland binnen een categorie.