Amsterdam Brewboys bierbrouwerij

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Seranggracht 15
Postcode
1019 PM
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (5 jaar actief)
Opgericht in
2014
Type brouwerij
Brouwerijhuurder
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Amsterdam Brewboys bierbrouwerij

Amsterdam Brewboys bierbrouwerij in het nieuws

Winnaars Dutch Beer Challenge 2019

World Beer Awards 2017

Achtergrond informatie

Pieter Langendijk en Sebastiaan van den Bosch brouwen speciaal bier. Zij onderscheiden zich van vrienden die in de kroeg dromen van bierbrouwen onder het genot van een biertje door het ook daadwerkelijk te doen. De Brewboys hebben maar één allesoverstijgende missie: ‘serve you the best F’ing bier on the planet.’ Dit motto is typerend voor de no-nonsense mentaliteit van de vrienden.

Om hun doelen te realiseren willen de vrienden zo snel mogelijk een eigen brouwerij met brewpub openen. Momenteel maken ze als ‘gypsy brewers’ gebruik van de faciliteiten van andere brouwers, wat zorgt voor leuke samenwerkingen.

Het bekendste bier van de Brewboys is waarschijnlijk de Amerikaanse Pale Ale uit Amsterdam: de Amsterdam Pale Ale. Daarnaast heeft Amsterdam deze zomer mogen genieten van het Aestival Witbier.

Amsterdam is belangrijk voor de heren. “Amsterdam betekent veel voor ons! Heel veel! Wij zien Amsterdam als de bakermat van vrijheid, ondernemen en eigenwijsheid. Amsterdam houdt dit in de geschiedenis al jaren hoog in het vaandel.”
Pieter heeft als eigenaar van Café Langendijk aan de Zeeburgerstraat in oost al heel wat ervaring opgedaan in de Amsterdamse horeca.

Pieter en Sebastiaan raken geïnspireerd door oprecht en eigenzinnige makers. Volgens hun is het makerschap een belangrijk deel van hun persoonlijkheid. “Het is geen keuze. Het zit in ons DNA om te ondernemen en te creëren! Waardering krijgen voor je eigen creaties, dat is het doel.”

Sebastiaan heeft het brouwen eigen gemaakt tijdens zijn verblijf in Sydney, waar die 4 jaar heeft gewoond. Hij geniet van het experimenteren met smaken. “En het proeven en testen natuurlijk”.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.