Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alfa bier | Limburgs speciaalbier uit Schinnen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alfa

Alfa bier uit Schinnen is een biermerk dat in 1870 is opgericht door de familie Meens. Het biermerk is nog steeds in handen van dezelfde familie en de vijfde generatie is al werkzaam in het familiebedrijf.

5 flesjes bier van Alfa
Alfa Herfstbok flesje
Alfa Super Dortmunder

Achtergrond Informatie

Alfa bieren worden gebrouwen door Alfa Brouwerij in Schinnen. Er zijn op dit moment 6 biermerken van Alfa bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Alfa bier uit Schinnen is een biermerk dat in 1870 is opgericht door de familie Meens. Het biermerk is nog steeds in handen van dezelfde familie en de vijfde generatie is al werkzaam in het familiebedrijf. Alfa bier bestaat uit verschillende varianten, bijvoorbeeld het prijswinnende Alfa Edel Pils of de speciaalbieren Alfa Krachtig Dort of Herfstbok.

Alle Alfa merken

 • Alfa Donker Bruin - Oud bruin bier - 2,5%

  Alfa Donker Bruin is een zacht, zoet bier. Het bevat tonen van gebrande mout en karamel. De zoete smaak gaat naar de afdronk toe over in een droge subtiele smaak.

 • Alfa Edel Pils - Pils - 5%

  Alfa Edel pils heeft een hoppige smaak, uitvloeiend naar een licht bittere droge nasmaak. Dit Alfa bier heeft een volle, fris-fruitige en eigenzinnige smaak die onder meer ontstaat door het gebruik van het eigen Meens stamgist voor het gistproces.

 • Alfa Herfstbok - Bock - 6,5%

  Alfa Herfstbok heeft een krachtige en zoetige smaak, met een droppige achtergrond.

 • Alfa Krachtig Dort - Dortmunder - 7,5%

  De smaak is heerlijk zacht en vol; dit gaat snel over naar een rokerige droogheid en het bier is mooi in balans.

 • Alfa Lentebok - Bock - 6,5%

  Alfa Lentebok heeft een frisse, licht zoetige smaak.

 • Alfa Super Strong 9.2 - Lager - 8,5%

  Alfa Superstrong 9.2 heeft een licht zoete smaak. Het is hat zwaarste ondergistende brouwsel van de Alfa Brouwerij uit Schinnen. Ondanks het hoge alcoholpercentage is het een toegankelijk bier voor alle bierliefhebbers.

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Alfa

 • Lindeboom Bierbrouwerij scoort op prestigieuze bierwedstijd

  Lindeboom Bierbrouwerij heeft tijdens de World Beer Awards 2022. Drie van hun bieren werden verkozen tot 'beste van Nederland' en deze doen later deze maand mee aan de finale.

  10 aug 2022 bij Nieuws

 • Ontdek het ultieme zomergevoel met Alfa Bier

  Alfa Bier lanceert deze zomer een grootse zomercampagne. Hoofdrolspeler in deze campagne wordt het Alfa Edel Pils, dat eerder dit jaar nog gekroond werd tot Beste Pils ter Wereld.

  15 jul 2022 bij Nieuws

 • De winnende combinatie van meer dan 150 jaar ambacht, kennis en traditie

  De Alfa Brouwerij brouwt al meer dan 150 jaar met veel passie bieren in het Limburgse land. De combinatie van ambacht, kennis en traditie heeft de brouwerij een mooie titel opgeleverd.

  3 mrt 2022 bij Nieuws

 • Alfa brouwt het beste pils ter wereld

  Nadat Alfa al een prachtige award won als 'Country Winner' is het bier Alfa Edel Pils nu uitgeroepen tot het beste pils ter wereld tijdens de World Beer Awards 2021. 

  24 sep 2021 bij Nieuws

 • Alfa Edel Pils is het beste pils van Nederland

  Alfa Edel Pils is opnieuw in de prijzen gevallen. Nadat het pils afgelopen jaar tot 'Beste pils ter wereld' werd gekroond is het nu ook als Nederlands beste pils uit de bus gekomen bij de World Beer Awards.

  31 aug 2021 bij Nieuws

 • Alfa Bier helpt de toppers in de horeca

  Alfa Bier uit Schinnen investeert in een actie om de horecaondernemer écht te helpen. Zij zorgen dat de winstmarge van de ondernemers een flinke boost krijgt. 

  6 jul 2021 bij Nieuws

 • Predicaat hofleverancier Alfa brouwerij is verlengd

  Afgelopen vrijdag heeft Alfa het recht gekregen om het koninklijk wapen en de titel 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' voor verdere 25 jaar te dragen.

  10 jun 2021 bij Nieuws

 • Alleen nog halveliterflessen pils van Alfa Bier in Nederland

  De halveliterflessen pils zijn langzaam maar zeker uit de Nederlandse schappen verdwenen. De Alfa Brouwerij uit Schinnen is de enige pilsbrouwer die hun bier nog in de grotere flessen verkoopt.

  26 mei 2021 bij Nieuws

 • Alfa brengt Krachtig Dort uit op 75cl fles

  Alfa Brouwerij heeft vanaf 1 maart 2021 de 75cl fles Krachtig Dort - Blond Bier toegevoegd aan het assortiment. Eén van de beste Blond Bieren van de wereld verdient een grote fles om samen te proosten.

  3 mrt 2021 bij Nieuws

 • Alfa Edel Pils bekroond tot beste pils ter wereld

  Alfa Edel Pils en Alfa Krachtig Dort zijn voor het tweede jaar op rij in de prijzen gevallen tijdens de London Beer Competition. Het pilsener van Alfa mag zich zelfs het beste pils ter wereld noemen!

  23 jul 2020 bij Nieuws

 • Alfa Edel Pils wint wereldwijd 6 prijzen in de categorie pils

  Alfa Edel Pils heeft wereldwijd 6 prijzen gewonnen in de categorie pils. Alfa heeft prijzen gepakt bij onder andere de Dutch Beer Challenge en de U.S.A. Beer Rating.

  6 dec 2019 bij Nieuws

 • Welk bier is het populairst in jouw gemeente?

  Er is opnieuw onderzoek gedaan naar het meest getapte bier per gemeente. In de meeste Nederlandse gemeentes wordt in het merendeel van de gevallen Heineken getapt, maar daar zijn zeker uitzonderingen op. 

  17 sep 2019 bij Nieuws

 • Zie alle Alfa nieuwsberichten.