Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Franziskaner Weissbier Dunkel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Franziskaner Weissbier Dunkel

Franziskaner Weissbier Dunkel is een Dunkel weizen met 5,0% alcohol.

Franziskaner Weissbier Dunkel
Franziskaner Weissbier Dunkel fles van 0,50 liter

Eigenschappen

Franziskaner Weissbier Dunkel wordt gebrouwen door de Braustatt bey den Franziskanern in het centrum van München. Een donker Weissbier.

Aanbiedingen en prijzen van Franziskaner Weissbier Dunkel

Actueel zijn er geen Franziskaner Weissbier Dunkel aanbiedingen . De prijs van een liter Franziskaner Weissbier Dunkel is ongeveer .

Smaak & Omschrijving

Het aroma is harmonisch en moutig, met tonen van vers brood, noten en caramel. De smaak is zacht, fris met tonen van gebrande mout en gist, om uit te monden in een zachte, lichtbittere afdronk.

Franziskaner Weissbier Dunkel met etenDe Braustatt bey den Franziskanern in het centrum van München wordt voor het eerst in een oorkonde van 1363 vermeld, zodat deze als oudste brouwerij van deze stad kan worden gezien. Het weizen(tarwe)bier kende een moeizame geschiedenis: Na eerst verboden te zijn (door het gebruikvan gist werd het -eind 16e eeuw- gezien als niet conform het Reinheitsgebot) werd het, na alsnog toegelaten te zijn, 4x zo hoog belast als andere bieren. Deze extra tax en het alleenrecht op het brouwen van tarwebieren verschaften de Beierse hertogen bijna 200 jaar lang een aanzienlijke bron van inkomsten. Na het wegvallen van het brouwmonopolie konden de ‘tarwebierbrouwerijen’ zich verder ontwikkelen en is Franziskaner uitgegroeid tot één van Duitslands grootste Weizenbiermerken.

Het laatste nieuws van Franziskaner Weissbier Dunkel

Bekijk meer nieuwsberichten.

Reviews

Nog geen reviews voor Franziskaner Weissbier Dunkel.
Wat vind jij van dit bier?

Meer merken van Franziskaner

  • Franziskaner Hefeweizen alkoholfrei - Alcoholvrij - 0,5%

    Het is de gist die zorgt voor de typische 'hefeweizen-smaak’ die Zuid-Duitse Weizenbieren zo anders doen smaken dan de Nederlandse en Belgische tarwebieren. Franziskaner Weissbier Alkoholfrei heeft een frisse kruidige geur met een lichte toon van citrus en op de achtergrond een botertje. Dit alcoholvrije bier heeft een makkelijke afdronk met frisse fruitige tonen.

  • Franziskaner Weissbier - Weizen - 5%

    Dit bier is gekenmerkt door zijn frisse, kruidige en fruitige smaak. Het is romig met weelderig schuim. Maar een sprankelende frisheid en harmonieus fruit zoals, banaan en citrus, zijn ook zeker te proeven in dit frisse biertje. Subtiel kruid, zeer pittig en een licht zoete afdronk.

Zie minder merken

Bekijk alle biermerken

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties