Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

\'n Toeback

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Toeback

Toeback is een Quadrupel met 9,5% alcohol. Toeback wordt gebrouwen door De Scheldebrouwerij BV in Meer.

tb

Eigenschappen

’n Toeback is een Belgisch bier. Het wordt gebrouwen door de Scheldebrouwerij te Meer. ’n Toeback is een ongefilterd amberkleurig bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 9,5%.

Smaak & Omschrijving

'n Toeback heeft een zonnig oranje gouden kleur met een stevige witte schuimkraag. In eerste instantie een lichte zoetheid. Wat volgt is een florale kruidige geur met een vleugje honing. De smaak van 'n Toeback is over het algemeen romig met hop bitters voor het karakter. De droge en gist notities vervagen en de zoete fruitige noten blijven.

’n Toeback is een ongefilterd amberkleurig bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 9,5%.

In 2009 werd het bier gelanceerd onder de naam Straffe Toeback. Voor de naam werd een wedstrijd georganiseerd. Uit ongeveer 250 inzendingen werd Straffe Toeback geselecteerd. Als ondertitel staat op het etiket “Quattro”. Dat was een andere naam die voorgesteld werd in de wedstrijd. Deze term geeft aan dat het bier straffer is dan een tripel. Het is echter geen quadrupel.

Naams verandering

Na de lancering protesteerde Brouwerij De Halve Maan tegen de naam omdat ze vond dat die te veel geleek op haar bier Straffe Hendrik. Ze trok ermee naar de rechtbank. In april 2011 kwamen beide brouwerijen tot een akkoord: de Scheldebrouwerij veranderde de naam van het bier in ’n Toeback.

Etiket

Het oorspronkelijke etiket van het bier werd behouden, alleen de naam veranderde. Op het etiket staan twee wildemannen. Dit is een verwijzing naar Bergen op Zoom, de plaats waar de brouwerij oorspronkelijk gevestigd was en die twee wildemannen in haar wapenschild voert. De wildemannen gaan op stap met de toren van de Sint-Catharinakerk van Hoogstraten (waar de brouwerij nu gevestigd is). Deze toren is 105 m hoog en daarmee de derde hoogste kerktoren van België en een van de hoogste baksteen torens ter wereld.

Reviews

Nog geen reviews voor Toeback. Schrijf als eerste een review over dit bier.

Meer merken van Zeezuiper

 • Dulle Griet - Dunkel weizen - 6,5%

  zoetig van drop met een bitterig tintje nadien

 • Lamme Goedzak - Blond - 7%

  zachte, volle smaak met zoete, karamelachtige, fijnbitterige componenten.

 • Strandgaper - Blond - 6,2%

  Vol van smaak met een frisse, zachtbittere afdronk. Strandgaper is een bier dat goed past bij een vis of mosselgerecht. 

 • Witheer - Wit - 5%

  Witheer is een goudkleurig bier met een schuimkraag die als opgeklopte melk oogt. In de geur herken je citrus en een kruidige toon van koriander. Het koolzuur is mooi in balans en geeft een frisse smaak. De nasmaak is vrij kort maar lekker fris.

 • Zeezuiper - Tripel - 8%

  Dit goudkleurige bier sprankelt in je glas en de schuimkraag is redelijk los. In de geur zijn aroma's van oranjebloesem en een lichte fruitigheid te bespeuren. Naast de fris bittere en hoppige smaak vind je ook sinaasappel en koriander terug. Een tikje spicy is hij ook wel. De afdronk is redelijk vol met vele smaken die lang bij blijven. Verder is het lang en fris.

Zie minder merken

Bekijk alle biermerken

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties