Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

5 laag alcoholische bieren uit 2021 voor de feestdagen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

5 laag alcoholische bieren uit 2021 voor de feestdagen

16 december 2021 door Redactie Biernet

Alcoholvrije en laag alcoholische bieren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en er komen er steeds meer bij. Ook in 2021 werden er verschillende bieren met weinig alcohol gelanceerd. In dit blog lichten we vijf bieren met weinig of geen alcohol uit die in 2021 werden gelanceerd, zodat je de feestdagen fris en fruitig door kunt komen. 

Alcoholarm bier voor de feestdagen
Affligem Belgisch Wit alcoholvrij
Vrijwit flesje

Populariteit alcoholvrij bier

Tegenwoordig is er een enorme diversiteit aan alcoholvrij bier te koop... In Nederland bestond het alcoholvrije bieraanbod jaren lang uit een paar varianten van alcoholvrij pils en zogenaamde malt bieren met weinig alcohol. Vanaf ongeveer 2013-2014 werden deze alcoholvrije bieren aangevuld met allerlei soorten alcoholvrije radlers.

Sinds Heineken in 2017 hun alcoholvrije Heineken 0.0 op de markt heeft gebracht is de alcoholvrije biermarkt geëxplodeerd. Naast alcoholvrij pils en weizen bieren met weinig alcohol is er tegenwoordig een heleboel te kiezen voor de bierliefhebber die sober wil blijven. Zo zijn er tegenwoordig alcoholvrije en -arme witbieren, IPA's, herfstbieren en stouts.  Uit het Nationaal Bieronderzoek 2021 bleek dat er opnieuw een groei is van de hoeveelheid alcoholvrij bier dat in Nederland wordt gedronken.

Voordelen alcoholvrij bier

Er zitten verschillende voordelen aan het drinken van bieren met weinig alcohol:

- Er zitten minder calorieën in alcoholvrij bier vergeleken met bier met alcohol.

- Het is een mooi alternatief op een feestje als je nog naar huis moet rijden, want 'Ben je Bob, zeg het hardop!'.

- Je kater zal minder heftig zijn als je een normaal biertje met een alcoholvrije afwisselt.

- Je bent scherper bij gezelschapsspelletjes met vrienden of als je een gokje waagt via Betsquare.com.

- Alcoholvrij bier is gezonder, want te veel alcohol is niet goed voor je. 

Alcoholvrij bier uit 2021 voor de feestdagen

Ook in 2021 zijn er verschillende alcoholvrije of alcoholarme bieren op de markt gebracht. We zetten vijf van deze introducties voor je op een rij, zodat je tijdens de feestdagen kunt genieten van genoeg bier zonder laveloos te worden!

Lees ook

1. La Trappe Nillis

Bierbrouwerij de Koningshoeven lanceerde in augustus van dit jaar het allereerste alcoholvrije trappistenbier ter wereld: La Trappe Nillis. La Trappe Nillis is donker, amberkleurig met een gebroken witte schuimkraag. Het toegankelijke alcoholvrije trappistenbier heeft een aangename bitterheid en een ronde moutige, karamelzoete afdronk. De geur van mout en karamel vloeit samen met de frisse en fruitige aroma’s die de gist en hop voortbrengen. Als je het helemaal goed wilt doen zorg je er voor dat je ook de La Trappe kelk in huis hebt, zodat je in stijl kunt genieten van dit alcoholvrije trappistenbier.

2. Affligem Belgisch Wit 0.0%

Affligem besloot dit jaar om van hun in 2020 gelanceerde prijswinnende abdijbier 'Belgisch Wit' een alcoholvrije versie te lanceren. Dit alcoholvrije abdijbier is rijk van smaak. Affligem Belgisch Wit 0.0% is een Belgische stijl witbier gekruid met sinaasappelschil en koriander. De zachte en rijke smaak van witbier, maar dan zonder alcohol. Sinds juli 2021 is Belgisch Wit 0.0 verkrijgbaar in de horeca en in de supermarkt.

3. Vrijwit van Brouwerij 't IJ

IJwit is een bekende en geliefde klassieker onder veel bierliefhebbers. In 2021 besloot de Amsterdamse Brouwerij 't IJ om er een alcoholarme variant van op de markt te brengen met de naam Vrijwit. Op het moment van introductie was dit het tweede alcoholarme speciaalbier van de Amsterdamse brouwerij. In 2020 lanceerden zij de IJ Free IPA. Vrijwit is gebrouwen met citroen en korianderzaad voor een kruidige en frisse smaak. 

4. Cornet Alcohol-free

De alcoholvrije variant van Cornet Oaked werd in juni 2021 gelanceerd. Cornet Alcohol-free is het Belgische antwoord op de vraag naar smaakvol alcoholvrij speciaalbier. De basis van het bier is Cornet Oaked, waar de alcohol uit wordt onttrokken. De alcohol die vrijkomt bij het de-alcoholiseren van Cornet Alcohol-free gaat niet verloren. De rijke gedestilleerede alchohol van 35% wordt afgevangen en nogmaals ge-oaked met eikenhouten snippers. Het resultaat is de Cornet Spirit, die je kunt gebruiken als ingrediënt voor een cocktail of in een gerecht of als basis voor een barbecuesaus. 

Cornet Alcoholfree

5. Uddelaer Peptan Sportbier

Uddelaer Peptan is een alcoholarm witbier waar proteïne aan is toegevoegd om het herstel na het sporten te bevorderen. Dit bier is een unieke innovatie en bevat een hoge concentratie van specifieke aminozuren die betrokken zijn bij de energievoorziening. Peptan garandeert een hoge zuiverheid en is speciaal ontwikkeld om gezondheids- en functionele voordelen te leveren. 

Het drinken van dit bier zou leiden tot:

- Extra energie
- Voorkomen van blessures
- Spierherstel na inspanning
- Bescherming van bindweefsel
- Verbetering van prestaties tijdens inspanning
- Onder controle houden van het lichaamsgewicht

Andere favoriet?

We hopen dat we je een aantal leuke opties hebben gegeven om te drinken tijdens de feestdagen. We denken in ieder geval dat het leuk is om eens wat alcoholvrij bier in huis te halen. Zo neem je namelijk minder calorieën tot je, kom je de dagen frisser door en kun je bijvoorbeeld een spelletje doen bij online casino Nederland!

Bekijk direct alle aanbiedingen van bier met een alcoholpercentage van 1% of minder.

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen