Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Amsterdam brouwt 5 miljoen liter bier in 2016

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Amsterdam brouwt 5 miljoen liter in 2016

Amsterdam brouwt 5 miljoen liter in 2016

25 augustus 2016 door Redactie Biernet

Drie nieuwe brouwerijen gaan brouwen in Amsterdam en de bestaande brouwerijen willen meer gaan brouwen. Naar verwachting zijn deze brouwerijen samen goed voor 5 miljoen liter bier in 2016!

Brouwerijen in Amsterdam

In Amsterdam zijn momenteel al negen stadsbrouwerijen actief (brouwerijen met eigen ketels). Met de komst van drie nieuwe brouwerijen wordt dit aantal opgeschroefd naar twaalf. Deze brouwerijen zijn samen goed voor een productie van bijna vijf miljoen liter in het jaar 2016.

Drie nieuwe brouwerijen

De groei van de brouwerijen in Nederland is nog nooit zo sterk geweest als nu. Ook in Amsterdam is dit te merken. Nu komen er in Amsterdam nog eens drie stadsbrouwerijen bij! De groei die ook in Amsterdam te zien is, is het gevolg van de populariteit van de Amsterdamse biermerken

Het voormalige dierenasiel in Amsterdam-Oost wordt verbouwd tot Brouwerij Van Vollenhoven en moet begin 2017 de deuren openen. Naast de Ikea in Zuidoost begon in mei 2016 de bouw van Brouwerij Kleiburg, dit wordt de brouwerij van het Kleiklooster.
Two Chefs Brewing is van plan om deze zomer in het Westelijk Havengebied een eigen brouwinstallatie te bouwen.

Two Chefs wil groeien in eigen land

Bieren van Two Chefs BrewingHet meeste Amsterdamse bier wordt gebrouwen buiten de stad. Vaak gebeurt dit zelfs in het buitenland. Zo brouwt het populaire Two Chefs nu nog voornamelijk in België en Duitsland, maar hier gaat verandering in komen. Het is tijd om eigen ketels aan te schaffen vindt de eigenaar van Two Chefs.

In 2013 verkocht het bedrijf 5.000 liter bier, vorig jaar was dat totaal al opgelopen tot 150.000, 30x zoveel! Het bedrijf wil volgend jaar uitgroeien naar een productie van een half miljoen liter bier.

Amsterdams grootste brouwerij

In de hele stad werd afgelopen jaar 3,6 miljoen liter bier gebrouwen, waarvan brouwerij 't IJ meer dan de helft voor zijn rekening neemt (ruim 2 miljoen liter bier). Door de komst van de drie nieuwe brouwerijen en het opschroeven van de productie van de bestaande brouwerijen, wordt er dit jaar een productie van 5 miljoen liter bier verwacht.

Dat is nog niets vergeleken met wat Heineken brouwde voordat de brouwerij in Amsterdam gesloten werd, in 1988. Volgens Heineken werd daar jaarlijks meer dan 65 miljoen liter bier gebrouwen!

Brouwerijen in beeld

Bierproductie in Amsterdam

Bron: Het Parool

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!