Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gulden Draak Barrel Aged | Brouwerij van Steenberge

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gulden Draak Barrel Aged | Brouwerij van Steenberge

29 maart 2018 door Speciaalbiertjesblog

In deze blog vertelt Amanda van Speciaalbiertjesblog.nl over de Gulden Draak Calvados. Ze vertelt wat over de smaak van het bier en de manier waarop het speciaalbier gerijpt is.

Gulden Draak Galvados Aged

De Gulden Draak Calvados

Deze Gulden Draak Calvados van Brouwerij van Steenberge is niet zomaar een Gulden Draak. Deze versie van 10,5% heeft 4 tot 6 maanden gerijpt op Calvados vaten. Calvados is appel likeur, verkregen door het destilleren van appel cider. Het een droge maar ontzettend fruitige appelige drank lijkend op cognac. Kijken wat de vaten met het quadrupel bier gedaan heeft.

Zicht en geur

De Gulden Draak Calvados is een rood amberkleurig bier. Het heeft een dunne maar stevige schuimkraag die fier overeind blijft. De geur van het bier is minder sterk dan verwacht. Alle te verwachten geuren zijn echter wel aanwezig. De alcohol schemert door en zowel de geur van appel en hout als een wat moutige geur komen naar voren.

Lees ook

Smaak

Wauw wat een zacht bier! Gevaarlijk soepel zelfs. Net als in de geur is de smaak van het bier echter wat minder sterk dan verwacht. Maar ook hier proef ik alle te verwachten smaken. De appel, karamel en wat banaan. Het bier heeft hierdoor een behoorlijk zoet karakter gekregen. De alcohol verwarmt en schemert ook hier weer wat door.

Mening over het bier

Deze Gulden Draak versie was lekker, maar wel erg zoet. Ook had hij een ietwat chemische, niet pure smaak. Ik prefereer toch de ‘gewone’ Gulden Draak.

Bekijk ook de blog van Amanda over Rhodesian van brouwerij Frontaal.

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl