Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vierde Utrechtse Bierbrouwers Festival

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vierde Utrechtse Bierbrouwers Festival

14 mei 2014 door Jos Eberson

Zaterdag 10 mei 2014. De dag van het 4e Utrechtse Bierbrouwers Festival en we hadden er allemaal zin in. Regen deerde het leukste bierfestival van Nederland niet! Speciaalbier leeft in Nederland en helemaal in onze provincie. Dat was tijdens het festival wel te merken.

4e Utrechtse bierfestival

Regen deert leukste bierfestival van Nederland niet

Bierfestival utrecht

De regen stroomde het grootste deel van dag uit de hemel, maar dat was wel het laatste waar de bezoekers van het Utrechtse Bierbrouwers Festival om maalden. Van binnen en buiten Utrecht kwamen ze er op af, want hier, zo weet de ware bierliefhebber, is op biergebied werkelijk wat te beleven! Daarbij vormt het molenerf van zaagmolen De Ster in Lombok een unieke ambiance. De zon scheen niet, maar de molen draaide, het speciaalbier schuimde en de sfeer was als vanouds buitengewoon gezellig!

Ruud met de prijs

Grote winnaar: ''Dark Hops''

Op het festival, al voor de vierde maal georganiseerd door de Houtense Brouwerij Hommeles, waren dit jaar 15 brouwers aanwezig, allemaal uit de provincie Utrecht! Ze schonken bij elkaar meer dan 40 verschillende bieren, van lentebocks tot stout, en van weizenbier tot IPA's.

Lees ook

Het enige bier dat niet geschonken werd was pils. Traditioneel kiest een deskundige jury op dit festival het 'meest gewaardeerde bier' van Utrecht. Die eer viel dit jaar te beurt aan brouwerij De Eem uit Amersfoort, van brouwer Ruud van Moorst. Zijn 'Dark Hops', werd de grote winnaar.

Het bier is een samenwerkingsproject met de Amsterdamse brouwers van 'Pampus', want dat is een van de kenmerken van de nieuwe biercultuur: brouwers zoeken elkaar op, experimenteren, en komen zo met nieuwe, geweldige bieren op de markt.

Bier leeft in Nederland

De Nederlandse biercultuur bloeit als nooit te voren en als dat ergens werd bewezen was dat afgelopen zaterdag op het Utrechtse Bierbrouwers Festival. Ondanks de regen waren er zo'n 1500 bezoekers op het molenerf aanwezig, waaronder veel jongeren en vrouwen. En ook aardig wat buitenlanders. Zelfs de Engelse biergoeroe en -schrijver Tim Webb kwam poolshoogte nemen, en dan stel je in bierland echt wat voor!