Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Pontus Brewing

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Pontus Brewing

Pontus Brewing is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2012. Deze brouwerij heeft 6 bieren in het assortiment.

Pontus Brewing
Pontus Brewing
Allmouth pontus logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Pontus Brewing

Pontus Brewing heeft 6 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Pontus Brewing!
 • Pampus Saison - Saison - 6%

  Pampus Saison is een lichtgekleurd en droog Belgisch bier. Hij is verfrissend en redelijk bitter. Ook heeft het bier flink wat koolzuur en een fruitige en hoppige achtergrond. Volgens de beoordeling van biersommelier Stephanie Verkerk is het een smaakvol, fris en kruidg, funky bier met een klein zoetje.

 • Pontus Sunshine Shake - India Pale Ale - 4,8%

  Pontus Sunshine Shake is een Session NEIPA, wat wil zeggen dat het een hazy IPA is met relatief weinig alcohol. Dit bier is rijk aan fruitige hoparoma's en heeft weinig bitterheid. 

 • Pontus Berliner Weisse - Berliner Weisse - 3,5%

  Pontus Berliner Weisse is een friszuur en troebel tarwebier met de uitdagende smaak van Japanse citrus.

 • Pontus Gigantic Sailor - India Pale Ale - 8%

  Gigantic Sailor is een double IPA met krachtige hoparoma's en een moutige ruggengraat. Dit speciaalbier wordt omschreven als een absolute, honingzoete charmeur.

 • Pontus Allmouth - Porter - 9,5%

  Deze zware jongen is gerookt en gespekt. Tonen van rood fruit, bacon, laurier en chocolade. 

 • Pontus Capricorn - Bock - 9%

  Capricorn Imperial Bock heeft een matige bitterheid met een zachter en zeer ondersteunende vanille toon. Tinten van zoetigheid en geeft een extra smaakimpuls door de toegevoegde eikenhouttinctuur.

  Achtergrond informatie

  Brouwerij Pampus Pontus Brewing is een brouwerij dit tot eind 2016 bekend stond als Brouwerij Pampus; een Amsterdamse micro-brouwerij. Brouwerij Pampus werd in 2012 opgericht door twee bierkenners, Nando Servais en Timothy Wareman. 

  Lees ook

  De heren zijn echte levensgenieters en brouwen uitsluitend speciale brouwsels voor echte bierdrinkers.

  Naamsverandering 

  November 2016 - De naam van de brouwerij, genoemd naar het forteiland in het IJmeer bij Amsterdam, werd geregistreerd voor de Benelux. De bieren vonden van meet af aan gretig aftrek en de naam Pampus was al gauw gevestigd in de wereld van het Nederlandse speciaalbier. Sinds 1993 brouwt de brouwerij Huyghe een lijn bieren in het Belgische Melle onder de naam Campus. Volgens de Belgische brouwerij lijken de namen Campus en Pampus te veel op elkaar. Huyghe heeft daarop Pampus gevraagd de naam te veranderen. Brouwerij Pampus krijgt dus een nieuwe naam.

  Pontus Brewing

  Het voormalige Brouwerij Pampus logo December 2016 - De nieuwe naam van Brouwerij Pampus is Pontus Brewing geworden. Pontus is een verwijzing naar de Griekse Zeegod. Eigenaar Nando Servais kan hiermee verder met het maritieme thema en het logo.

  Pontus Brewing in het nieuws

  • Dutch Beer Challenge proefglazen gevuld met bier

   Dutch Beer Challenge 2021 uitslag

   Er zijn 91 Nederlandse bieren in de prijzen gevallen tijdens de Dutch Beer Challenge 2021. Afgelopen woensdag werd bekendgemaakt welke Nederlandse brouwerijen een medaille in de wacht hebben gesleept.

  • Naeckte Brouwers en Pontus Brewing

   Naeckte Brouwers nemen aandeel in Pontus Brewing

   Naeckte Brouwers nemen een aandeel van 50% en verstevigen daarmee het fundament van Pontus. De samenwerking die al ontstond bij de oprichting van Pontus Brewing in 2013 (als Brouwerij Pampus) wordt versterkt

  • Amsterdamse Bierkaart: Allmouth van Pontus beste bier Amsterdam

   Allmouth van Pontus beste bier van Amsterdam

   De Allmouth van Pontus is verkozen tot beste bier van Amsterdam. Tijdens de Amsterdamse Bierkaart werden er 43 bieren geproefd afkomstig van 22 Amsterdamse brouwers. 

  Cookie instellingen