Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria investeert fors in Palm

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria investeert fors in Palm

06 juli 2017 om 09:51

Bavaria investeert fors in het bekende biermerk Palm. Zo moderniseert Bavaria de Palm-brouwerij in Steenhuffel voor een bedrag van 20 miljoen euro. Het tekent het vertrouwen dat de familie Swinkels heeft in dit amber bier met historie.

Palm inschenken
Palm Royale
Palm N.A

Investering Bavaria

Naast de investering in de brouwerij krijgen de verschillende Palm-bieren een nieuwe uitstraling en steekt Bavaria extra energie in de marketing van Palm.

In mei 2016 nam Bavaria Palm Belgian Craft Brewers over. De volgende stap is de investering in haar merken, markten en brouwerijen. Na de herlancering van Rodenbach en Brugge Tripel en de introductie van Cornet, kondigt de brouwerij uit Lieshout de plannen voor het merk Palm aan.

Verfrissend en karaktervol amber bier

Palm: tijd voor iets ambers De bierwereld is meer dan ooit in verandering en consumenten ontdekken meer en meer diversiteit in bier. Bierliefhebbers zijn op zoek naar een smaak- en karaktervol bier met een verhaal. Bavaria is er van overtuigd dat er binnen deze trend voor het merk Palm een blijvende rol is weggelegd.

Palm is een Belgisch amber bier van hoge gisting, toegankelijk en doordrinkbaar met 5,2 % alcohol, maar bovenal karaktervol. Haar specifieke karakter dankt Palm aan de door brouwers zelf opgekweekte gist, voor de mout wordt voortaan gekozen voor uitgesproken speciaal mouten die zorgen voor extra complexiteit. De geselecteerde hopsoorten zijn aromatische florale en fruitige varianten, waaronder de Hallertau Mittelfrüh die door de brouwerij zelf wordt geteeld.

Lees ook

Nieuwe uitstraling voor Palm

Palm glas en flesje De gehele Palm-familie (Palm, Palm Hop Select, Palm Royale, Palm n.a. en Dobbel Palm) verschijnt vanaf juli in een nieuwe uitstraling. Kenmerkend zijn de strakke uitstraling en vereenvoudiging, zonder de iconische Palm-elementen te verliezen: het Palm-paard dat verwijst naar de roots van het bier en de lauwerkrans met palmtakken is terug van weggeweest.

De kleurencombinatie rood/groen is zeer herkenbaar en blijft gehandhaafd. De nieuwe verpakking heeft tot doel te benadrukken dat Palm een verfrissend bier is met karakter en veel smaak. De slogan ‘Palm, tijd voor iets ambers’ zal het nieuwe design, zowel op de winkelvloer als in de horeca kracht bijzetten.

Distributiekracht verbreden

Palm is vandaag met 31,2 miljoen consumpties per jaar het meest verkochte amber bier in België en Nederland en zal met dit nieuwe design haar positie versterken in deze markten. Door de overname krijgt Palm bovendien toegang tot wereldwijde distributie via het mondiale netwerk van Bavaria en daarmee tot verdere groei.

Investeringen in brouwerij Steenhuffel

De familie Swinkels bevestigt ook haar geloof in de kennis en brouwspecialismen, die zijn verenigd in in de Palm-brouwerij in Steenhuffel. Bavaria investeert in totaal 20 miljoen in de brouw-, gisting- en lageringsinfrastructuur. Eerder investeerde Bavaria al 2,3 miljoen euro in de brouwinstallaties van Rodenbach in Roeselare.

Palm op dienblad

Cookie instellingen