Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria wint prijzen met bieren | Dutch Beer Challenge

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria valt driemaal in de prijzen op de Dutch Beer Challenge

22 april 2019 om 10:23

Bavaria is driemaal in de prijzen gevallen op de Dutch Beer Challenge 2019 in Rotterdam. Bavaria won prijzen in de categorieën pils en alcoholvrij/alcoholarm. 

Bavaria valt driemaal in de prijzen op de Dutch Beer Challenge
Bieren van Swinkels Family Brewers
Bavaria logo

Driemaal in de prijzen

Tijdens de vijfde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ viel Bavaria gisteren maar liefst driemaal in de prijzen. Bavaria pilsener won zilver in de categorie ‘pils’ en in de categorie ‘alcoholvrij/ alcoholarm’ gingen Bavaria 0.0% en Bavaria 0.0% IPA er met de bronzen en zilveren plak vandoor. Een jury bestaande uit zowel Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters als internationale specialisten deelden de prijzen uit. Er werden maar liefst 441 bieren in 25 categorieën beoordeeld.

Bavaria alcoholvrij bier

Bavaria 0.0 IPA Bavaria is pionier op het gebied van alcoholvrij bier en heeft een breed assortiment 0.0% bieren. Met Bavaria 0.0% IPA voegde de Brabantse familiebrouwer onlangs opnieuw een innovatie aan dit ruime aanbod toe. Florent Renders, Marketing Manager Bavaria bij Royal Swinkels Family Brewers: “We zijn al meer dan 40 jaar pionier in de categorie ‘alcoholvrij’ en blijven ons constant verbeteren. We proberen zo het allerbeste alcoholvrij bier te bieden voor de consument. Dat de jury erkent dat Bavaria pilsener, de verbeterde 0.0 % en de nieuwe 0.0 % IPA zo smaakvol zijn en daarom deze prijzen verdienen is een hele mooie waardering voor onze brouwers die hier zo hard aan gewerkt hebben. We brouwen hier al 300 jaar bier bij brouwerij Bavaria en zijn enorm trots dat die jarenlange expertise bekroond is.“

Eerder deze week publiceerde de koepelorganisatie van Nederlandse Brouwers nieuwe cijfers waaruit blijkt dat de consumptie van alcoholvrij bier vorig jaar weer is toegenomen. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat inmiddels bijna de helft van de bierdrinkers wel eens voor bier met minder alcohol kiest. Bavaria biedt bierliefhebbers maar liefst vijf varianten alcoholvrij bier: Bavaria 0.0%, 0.0% Wit, 0.0% Radler Citroen, 0.0% Fruity Rosé en 0.0% IPA.

Lees ook

Bavaria 300-jarige bestaan

Nieuwe Bavaria fles Deze prijzen komen voor Bavaria in een bijzonder jaar, waarin de brouwerij haar 300-jarige bestaan viert. Wat drie eeuwen geleden begon als een kleine thuisbrouwerij, groeide uit tot een internationale familiebrouwerij.

Eerder deze week kondigde Bavaria ter ere van dit jubileum een nieuw design aan voor al haar bieren. De nieuwe fles vertelt het rijke verhaal van familiebrouwerij Bavaria. Centraal staan de eigen mouterij en het zuivere mineraalwater uit eigen bron. Ook de passie voor bier die al zeven generaties wordt doorgegeven zien we terug in het uiterlijk.

Dutch Beer Challenge

De Dutch Beer Challenge is een initiatief van de Stichting Dutch Beer Challenge (DBC) en is een jaarlijkse Nederlandse bierwedstrijd. Eerst en vooral wil de Dutch Beer Challenge een professionele en sportieve wedstrijd onder brouwers organiseren. De Dutch Beer Challenge vormt daarnaast een platform waar Nederlandse brouwers kunnen netwerken en hun product actief kunnen promoten. Bovendien wil de wedstrijd de Nederlandse biercultuur ondersteunen. De Dutch Beer Challenge een gids voor consumenten die op zoek zijn naar kwalitatieve en lekkere bieren.