Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Getapte Zundert Trappist te bestellen | De Kievit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Getapte Zundert Trappist te bestellen

16 juli 2018 om 13:44

Deze zomer is Zundert Trappist voor het eerst van het fust in Zundert en omgeving te bestelllen. Het eerste fust van dit speciaalbier van Trappistenbrouwerij de Kievit werd afgelopen vrijdag aangeslagen.

Zundert Trappist ingeschonken
Zundert Trappist
Zundert 8

Paard en wagen

Het eerste fustje werd met een speciale ‘Zundert’ paard en wagen van Jan van Staaij van de brouwerij naar brasserie van Gogh gebracht. Daar tapte wethouder De Beer van Zundert het eerste glas.

Zundert paard en wagen

Zundert Trappist van de tap

Na een eerste geslaagde proef als "Bier van de Maand" bij de Alliantie van Biertapperijen (ABT) in maart van dit jaar, hebben de broeders besloten om Zundert van het vat deze zomer ook in Zundert te introduceren.

Lees ook

Zundert Trappist "Zundert Trappist was bij de Alliantie van Biertapperijen zo’n succes, dat het bier in sommige cafés in het eerste weekend uitverkocht was. Dit terwijl het bedoeld was als bier van de maand", aldus broeder Christiaan van Trappistenbrouwerij De Kievit. "Dat zette ons aan het denken, zeker ook omdat we vanuit Zundert en omgeving ook veel vragen kregen om Zundert Trappist van het fust te mogen tappen."

Koeler geserveerd

Tijdens de presentatie van het tapbier van Zundert trappist werd tevens de website en de app ‘Zin in Zundert’ gelanceerd door PRET, het Platform Recreatie en Toerisme.

Zundert Trappist van het vat is alleen verkrijgbaar bij een geselecteerd aantal cafés in Zundert en omgeving, zolang de voorraad sterkt. Omdat het tapbier koeler geserveerd wordt dan Zundert Trappist van de fles, komt het dorstlessende karakter goed naar voren. Dat vraagt wel aandacht, want het alcoholpercentage van het bier in fust en fles bedraagt acht procent.

Trappist

Authentiek Trappist Product Trappistenbrouwerij De Kievit is één van de twaalf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen.

De brouwerij kent een gelimiteerde productie. De brouwerij geeft een nieuwsbrief uit met nieuwtjes en ontwikkelingen rond de brouwerij. Aanmelden kan via de website www.zunderttrappist.nl.

Cookie instellingen