Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kartelonderzoek naar Duitse bierbrouwers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kartelonderzoek naar Duitse bierbrouwers

25 maart 2013 om 13:35

Het is het grootste kartelonderzoek in de geschiedenis van de bierindustrie. Er wordt onderzocht of er mogelijke illegale prijsafspraken zijn gemaakt tussen een aantal grote Duitse bierbrouwers. Mogelijk lopen de boetes op tot in de honderden miljoenen.

Duits kartelonderzoek naar bierbrouwers
Warsteiner logo
Bitburger Logo

Het gaat om ongeveer 12 brouwers van 24 premium merken met een gezamenlijk aandeel op de Duitse biermarkt van 50 procent.

Krombacher en Warsteiner hebben al aangegeven dat zij sinds 2012 ook onderdeel zijn in dit onderzoek. Verdere details willen ze niet kwijt over dit schandaal.

Lees ook

Ook de brouwers van o.a. de biermerken Becks, Holsten, Erdinger en Bitburger worden scherp in de gaten gehouden door het Bundeskartellamt.

Koninklijke Horeca Nederland

In Nederland gaat de KHN (Koninklijke Horeca Nederland) ook op onderzoek uit bij Heineken, Grolsch, Bavaria en AB InBev, de vier grootste brouwers van Nederland. De biermarkt zit op slot volgens de belangenorganisatie en om dat aan te tonen worden er diverse onderzoeken gedaan.

Vorig jaar augustus liet de KHN-directeur weten dat de Nederlandse Mededingsautoriteit nodig is als marktmeester om de biermarkkt van het slot te halen. Vorig jaar juni liet de belangenorganisatie al weten dat ze de vier bovengenoemde brouwers voor de rechter slepen. Dit doen ze omdat ze een bevestiging van de rechter willen hebben over de kartelvorming. De dagvaarding is uitgebracht tegen april 2013.

 

Cookie instellingen