Frouke drinkt bier

Nederlander drinkt bier te koud

Bierliefhebbers in Nederland drinken hun bier te koud. Veel speciale bieren worden koelkast-koud gedronken en daardoor blijft veel smaak verborgen. 

22 november 2018 om 09:41


Elke biersoort uit de koelkast

Bierista deed onderzoek en kwam tot de schokkende conclusie dat acht van de tien ondervraagden het bier, ongeacht welke soort, altijd uit de koelkast drinken.

"Als je pils drinkt, is de koelkast prima. Drink je bockbier, een tripel of een ander speciaalbier, dan drink je ‘m graag vaak wat warmer. Een bier te koud serveren zorgt ervoor dat de smaak niet tot z’n recht komt. De mooie aroma’s die je in speciale bieren aantreft blijven on-ontdekt. Dat is natuurlijk zonde", aldus biersommelier Alain Schepers van Bierista Bieropleidingen.

Pils drinken

Bekende bierbrouwers

Om de bierkennis van de Nederlandse bierliefhebber te vergroten heeft Bierista de cursus 'Bier proeven kun je leren' ontwikkeld. Aan deze online bieropleiding is meegewerkt door bekende brouwerijen als Leffe, Affligem, Westmalle, Gulpener, Guinness, Texels en Duvel Moortgat.

"Als brouwer kun je een prachtig bier brouwen, maar als de bierliefhebber het te koud drinkt, of uit het verkeerde glas, dan smaakt het bier vaak niet zoals het bedoeld is."

Praktische tips

In de online cursus krijgt de bierliefhebber veel praktische tips en informatie. "In Nederland zijn we hard op weg naar de 600 brouwerijen. Daar worden veelal prachtige bieren gebrouwen. Er valt dus genoeg te genieten, mits je weet hoe. Bierista helpt daar graag een handje bij."

Bier proeven kun je leren

Bier proeven kun je leren

De online cursus ‘Bier proeven kun je leren’ is - ook als cadeau - verkrijgbaar voor € 24,95 op Bierista.nl. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat en ben je in staat een bier goed te proeven en de smaak te omschrijven. Bovendien leer je je eigen smaak kennen, zodat je in de kroeg of in de winkel nooit meer met je handen in het haar staat.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Hertog Jan Bastaard Gember en Citroen

Joris onderzoekt Hertog Jan Bastaard
Hertog Jan Bastaard is de Radler van de brouwerij uit Arcen. Journalist Joris Vermeer gaat dieper op dit product in met brouwer Will van Hertog Jan.

Meer reclames van Hertog Jan Bastaard Gember en Citroen

Laatste reacties