Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Westmalle Brouwerij | Abdij van Westmalle Trappist

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Abdij van Westmalle

Abdij van Westmalle is een bierbrouwerij uit Westmalle (België) die is opgericht in 1836. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Westmalle Trappist
Westmalle Extra flesje en glas
Westmalle Trappist logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Abdij van Westmalle

Abdij van Westmalle heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Abdij van Westmalle!
 • Westmalle Tripel - Tripel - 9,5%

  Het is een complex bier met veel fruitigheid, je proeft rijpe banaan en een fijne hopbitterheid. Het mondgevoel is rond en vol. Een subtiele zoete toets die wordt gedragen door fruitigheid en bitterheid. De afdronk is lang, droog en aangenaam bitter.

 • Westmalle Dubbel - Dubbel - 7%

  In de neus vallen de esters en fruitigheid op. Men herkent er vooral toetsen van rijpe banaan in. Daarnaast herken je toetsen van karamel en licht gebrande mout. Westmalle Dubbel heeft een fraaie crèmekleurige dikke schuimkraag. Het evenwichtige trappistenbier heeft een met zacht mondgevoel en een lange, droge afdronk.

 • Westmalle Extra - Blond - 4,8%

  Westmalle Extra mag dan wel een laag alcoholpercentage hebben, hij is verrassend volmondig van smaak. Bovendien heeft het goudblonde bier een heel verfrissend en dorstlessend karakter. Met zijn fruitige toetsen en rijke aroma's staat Westmalle Extra voor een smaakbeleving die op-en-top Westmalle is. 

  Achtergrond informatie

  Op 22 april 1836 wordt het klooster verheven tot trappistenabdij. Vanaf dan mogen de monniken de volksdrank van de streek drinken bij hun maaltijd. En in Vlaanderen is dat... bier. Sinds dat jaar wordt er in de Abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart in Westmalle bier gebrouwen.

  Zo komt het dat abt Martinus Dom datzelfde jaar nog start met de bouw van een kleine brouwerij. Op 10 december 1836 serveren ze voor het eerst zelf gebrouwen trappistenbier bij het middagmaal.

  Jarenlang brouwt de abdij alleen voor eigen gebruik. Pas vanaf 1856 verkopen de monniken af en toe wat bier aan de poort. De vraag neemt jaar na jaar toe, zodat de brouwerij in 1865 en 1897 moet uitbreiden.

  Lees ook

  In 1921 beslissen de monniken hun bier te verkopen via bierhandelaars, waardoor de verkoop nog stijgt. Begin jaren '30 nemen ze ook een nieuwe brouwzaal, gistkamer en atelier in gebruik. Enkele gebouwen van de huidige brouwerij dateren nog uit die periode.

  De bottelarij wordt in 1956 gemoderniseerd en in 1968 komt er een eigen waterzuiveringsinstallatie, lang voor er van enige verplichting sprake was. In 1991 werd in een computergestuurde brouwzaal geïnvesteerd. Want als de kwaliteit erop vooruit gaat, doet men er graag beroep op nieuwe technologieën.

  Recente voorbeelden van het streven naar steeds betere kwaliteit, zijn de nieuwe bottelarij die in 2000 in gebruik werd genomen en de pas gebouwde rijpingskelder. In dat ondergrondse magazijn hergist het bier in haast ideale omstandigheden. De beide investeringen getuigen bovendien van bijzondere aandacht voor de arbeidsomstandigheden en van respect voor het milieu.

  Deze monniken zijn nu nog altijd de enige eigenaars van de brouwerij. Het dagelijkse werk gebeurt door mensen van buitenaf maar wel onder het toezicht van de abdij en volledig in overeenstemming met hun waarden. Het is een van de 6 Belgische trappistenbrouwerijen. 

  Abdij van Westmalle in het nieuws

  Bier van Abdij van Westmalle is te drinken tijdens

  Producten van Abdij van Westmalle

  Bekijk alle producten van Abdij van Westmalle die op dit moment te koop zijn.

  Cookie instellingen