Nederlandse pilsbrouwers schakelen terug op 3% alcohol

Heineken bier 3 procent alcohol

29 maart 2017 om 15:30
Biermerken

De grote Nederlandse pilsbrouwers komen met een opmerkelijke stap!

De brouwers brouwen voortaan pils met 3 procent alcohol in plaats van 5% alcohol.

De Nederlandse regering pleit er al langer voor dat de alcoholconsumptie sterk verminderd moet worden, neem als voorbeeld het opschroeven van de leeftijdsgrens van 16 naar 18 jaar.

Deze week kondigen de grote Nederlandse brouwers aan dat zij overstappen naar een standaard alcoholpercentage van 3 procent in hun pils. Het betreft hierbij alle pilseners van de grote brouwers: bijvoorbeeld Heineken, Bavaria en Hertog Jan. 

Brouwers volgen Bavaria

Begin deze maand introduceerde Bavaria al een nieuw bier met een alcoholpercentage van 3,3 procent, het leek er toen niet op dat dit de vervanger zou worden van het standaard 5% pils. Maar de grote Nederlandse brouwers zoals Heineken en Hertog Jan lijken een voorbeeld te nemen aan het nieuwe bier van Bavaria.

Uit een recent onderzoek van het RIVM blijkt dat 92% van de consumenten die wel eens een glas bier drinkt dit verstandig en met mate doet. Nederlanders zijn steeds bewuster bezig met hun alcoholconsumptie.

Bavaria 3.3 

Nieuwe pilsstandaard 

In de nieuwe varianten pils zitten precies dezelfde ingrediënten als regulier pils: water, gerstemout, hop en gist.

Met andere woorden: dit is pils zoals je van gewend bent, maar dan ultiem doordrinkbaar. De smaak is zoals je deze van de brouwers kent: fris, met een goede balans en hoppige tonen. Wat je proeft is dus vertrouwd, wat je ervaart is des te beter: net zo lekker, maar minder zwaar.

Het doel was om het alcoholpercentage te verlagen maar de smaak in tact te houden. Volgens de verschillende brouwers zijn zij in die opzet geslaagd, door de nieuwste brouwtechnieken is een smaakverschil nauwelijks te detecteren!

Session bier

Session bieren leken de trend te worden aankomende zomer. We hadden echter niet verwacht dat alle pils nu praktisch session pils wordt. De nieuwe pilseners worden allemaal geïntroduceerd in april om verwarring te voorkomen. 

Bierliefhebbers die graag nog de oude pilseners willen drinken worden aangeraden om snel nog een krat bier te kopen met de normale alcoholpercentages. Het is dan ook aan te raden om snel en goedkoop in te slaan!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door www.1april.net! ;)

6 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Harry (gast) op 29-03-2017 om 19:45:03

Mensen, kijk nou even goed hoe slecht die flesjes zijn gefotoshopt haha. Waar vroeg voor de 1 april grap..! :)

Albert (gast) op 29-03-2017 om 18:52:34

Ik blijf denken aan een april grap

Robin (gast) op 29-03-2017 om 17:52:09

oeh Grolsch alweer andere flessen, En het retro etiket. En Heineken gaat z'n bier zelfs verkopen zonder kroonkurk. Jammer dat het een slechte foto is, anders had ik 'bijna' niet gedacht dat het een 1 aprilgrap zou zijn.......

Andre (gast) op 29-03-2017 om 17:28:35

Koekkoek

Cturtle op 29-03-2017 om 17:09:56

Het is maar goed dat het bijna 1 april is 😈

Anne Vorink (gast) op 29-03-2017 om 16:31:02

Belachelijk om naar zo'n laag alcoholpercentage te gaan. En des te meer reden om bier uit Diutsland te halen! is ook nog eens goedkoper!

Reclame van Grolsch Radler 0.0% Citroen

The Real Thing
Commercial van Grolsch Radler 0,0%. Een man zit buiten aan de bar en vraagt om 'The Real Thing'. De barman aarzelt niet en geeft hem een Grolsch 0.0 Radler.

Meer reclames van Grolsch Radler 0.0% Citroen

Laatste reacties

Bier shop