Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlandse pilsbrouwers schakelen terug op 3% alcohol

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlandse pilsbrouwers schakelen terug op 3% alcohol

29 maart 2017 om 15:30

De grote Nederlandse pilsbrouwers komen met een opmerkelijke stap!

De brouwers brouwen voortaan pils met 3 procent alcohol in plaats van 5% alcohol.

Heineken bier 3 procent alcohol
Hertog Jan brouwerij
Logo Heineken brouwerij

De Nederlandse regering pleit er al langer voor dat de alcoholconsumptie sterk verminderd moet worden, neem als voorbeeld het opschroeven van de leeftijdsgrens van 16 naar 18 jaar.

Deze week kondigen de grote Nederlandse brouwers aan dat zij overstappen naar een standaard alcoholpercentage van 3 procent in hun pils. Het betreft hierbij alle pilseners van de grote brouwers: bijvoorbeeld Heineken, Bavaria en Hertog Jan. 

Brouwers volgen Bavaria

Begin deze maand introduceerde Bavaria al een nieuw bier met een alcoholpercentage van 3,3 procent, het leek er toen niet op dat dit de vervanger zou worden van het standaard 5% pils. Maar de grote Nederlandse brouwers zoals Heineken en Hertog Jan lijken een voorbeeld te nemen aan het nieuwe bier van Bavaria.

Uit een recent onderzoek van het RIVM blijkt dat 92% van de consumenten die wel eens een glas bier drinkt dit verstandig en met mate doet. Nederlanders zijn steeds bewuster bezig met hun alcoholconsumptie.

Bavaria 3.3  

Nieuwe pilsstandaard 

In de nieuwe varianten pils zitten precies dezelfde ingrediënten als regulier pils: water, gerstemout, hop en gist.

Met andere woorden: dit is pils zoals je van gewend bent, maar dan ultiem doordrinkbaar. De smaak is zoals je deze van de brouwers kent: fris, met een goede balans en hoppige tonen. Wat je proeft is dus vertrouwd, wat je ervaart is des te beter: net zo lekker, maar minder zwaar.

Lees ook

Het doel was om het alcoholpercentage te verlagen maar de smaak in tact te houden. Volgens de verschillende brouwers zijn zij in die opzet geslaagd, door de nieuwste brouwtechnieken is een smaakverschil nauwelijks te detecteren!

Session bier

Session bieren leken de trend te worden aankomende zomer. We hadden echter niet verwacht dat alle pils nu praktisch session pils wordt. De nieuwe pilseners worden allemaal geïntroduceerd in april om verwarring te voorkomen. 

Bierliefhebbers die graag nog de oude pilseners willen drinken worden aangeraden om snel nog een krat bier te kopen met de normale alcoholpercentages. Het is dan ook aan te raden om snel en goedkoop in te slaan!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door www.1april.net! ;)