Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Speciaalbier bij AH: kwart van de bieromzet

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Speciaalbier bij AH: kwart van de bieromzet

16 april 2018 om 15:15

Speciaalbier is bij Albert Heijn inmiddels verantwoordelijk voor 25% van de totale bieromzet van de supermarkt. Er wordt verwacht dat de groei van het speciaalbier segment doorzet.

Speciaalbier bij AH
Brouwers Pilsener
Brouwerij Hoop logo

Van pils naar speciaalbier

Afgelopen week werd bekend dat Albert Heijn zo'n 70 nieuwe bieren in het schap heeft staan, waaronder veel laag alcoholische en alcoholvrije bieren.

AH logo Distrifood informeerde naar deze trend bij Stephanie Heijning (categorymanager bier bij AH). Volgens haar verschuift de verkoop steeds meer van pils naar speciaalbier. Ook alcoholvrije bieren en bieren met een lager percentage alcohol worden almaar populairder.

Albert Heijn haakt in op die populariteit door vorige week 30 nieuwe varianten in die categorie te presenteren. ‘De afgelopen jaren hebben we een forse groei gezien in alcoholvrij en je ziet dat brouwerijen steeds meer inspelen op die ontwikkeling. Het begon met Radler en alcoholvrij pils, maar er is wat betreft de smaak nog zoveel meer mogelijk. Er zijn alcoholvrije IPA’s die op smaak echt niet minder zijn dan de reguliere varianten.’

Lees ook

Brouwers bier

Albert Heijn breidt het aanbod van het eigen Brouwers-bier uit met een 0.0-variant en het laag alcoholische Brouwers 2.5 pils. ‘Ook hier doen we geen concessies op de smaak.’ Daarnaast biedt AH nu ook een Brouwers IPA en een Brouwers Weizen.

Brouwers bier

Lokale speciaalbieren

Albert Heijn komt ook de liefhebbers van lokale bieren tegemoet: ruim 60 lokale brouwerijen leveren, rechtstreeks aan steeds meer winkels in hun regio, ruim 250 varianten bier. Een aantal  lokale bieren wordt inmiddels zelfs door heel Nederland verkocht. 

‘Bier van Brouwerij Hoop in Zaandam werd eerst verkocht in een paar winkels, later in 100 winkels en is nu klaar voor 600 winkels. Deze week zijn we begonnen met de landelijke verkoop van bieren van Kompaan en Kaapse Brouwers, die lokaal begonnen zijn’, aldus Heijning.

380 verschillende bieren

Exclusief de regionale uitbreiding, komt het totaalaanbod van Albert Heijn uit op meer dan 380 bieren. Drie jaar geleden nam Albert Heijn het bierschap voor het laatst zo radicaal op de schop.

Cookie instellingen