Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Zesde PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival goed bezocht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Utrechtse Bierbrouwers Festival goed bezocht

17 mei 2016 om 13:18

Het zesde PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival is een groot succes geworden.

Afgelopen zaterdag bezochten zo'n 1800 bierliefhebbers het bierfestival, waar een recordaantal van 27 Utrechtse brouwerijen aanwezig was.

Zesde Utrechtse Bierbrouwers Festival
Stadsbrouwerij De Dikke
Louis Loyal logo

De gasten konden kiezen uit meer dan honderd Utrechtse bieren van hoog niveau. Het kuitbier van brouwerij De Dikke uit Wijk bij Duurstede werd door de jury als beste gewaardeerd.

Nieuwe festivallocatie

Zesde Utrechtse Bierbrouwers Festival sfeerimpressie Het was even afwachten hoe het zou gaan lopen op het Zesde PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival. De verhuizing naar een nieuwe locatie, slechte weersvoorspellingen en werk aan het spoor speelden de organisatoren aanvankelijk parten. Toch wisten 1800 bezoekers het terrein van DeFabrique aan de Westkanaaldijk te vinden, en het weer was eigenlijk prima!

Met weemoed was afscheid genomen van het knusse terrein van molenerf De Ster, waar de vorige edities van het festival werden gehouden. Maar dit terrein was te klein geworden voor het PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival, dat onder de ware bierliefhebbers inmiddels een grote reputatie heeft opgebouwd.

De stoere ambiance van DeFabrique bleek zich uitstekend te lenen voor een bierfestival. De gasten konden kiezen uit meer dan honderd bieren van 27 Utrechtse brouwerijen, een absoluut record.

Meest gewaardeerde bier van Utrecht

Meest gewaardeerde bier van Utrecht 2016 Zoals elk jaar mocht elke brouwerij een bier naar keuze indienen om mee te dingen naar het 'meeste gewaardeerde bier van Utrecht'. Een deskundige jury onder leiding van Derek Walsh kon de Wijkse Dikke, een kuitbier van Stadsbrouwerij De Dikke uit Wijk bij Duurstede, het meest waarderen.

Lees ook

De brouwers van De Dikke mochten een oorkonde en een zware trofee - gemaakt van een stuk staal uit DeFabrique - in ontvangst nemen. Tweede werd de Dark Side Porter van Tasty Lady/De Eem (Amersfoort) en derde de American Pale Ale van Louis Loyal (Amersfoort).

PINT Utrechtse bierbrouwers Festival

Het PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival wordt ieder jaar georganiseerd door het Houtens Brouw Collectief, dat met genoegen terugkijkt op het zesde festival. De sfeer was als vanouds uitstekend en tot het einde toe ontspannen.

Behalve bierstands waren er stands met food, niet alcoholische dranken, bierboeken en andere bierige zaken. Na afloop konden Utrechtse biertjes voor thuis worden gekocht in de pop-up store van Mitra Rialto. Impressies van het festival kunnen bekeken worden op www.utrechtsebierbrouwersfestival.nl.