Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Corsendonk

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Corsendonk

Bierbrouwerij Corsendonk is een bierbrouwerij uit Turnhout (België) die is opgericht in 1982. Deze brouwerij heeft 6 bieren in het assortiment.

corsendonk agnus
corsendonk pater

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Corsendonk

Bierbrouwerij Corsendonk heeft 6 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Corsendonk!
 • Corsendonk Pater - Dubbel - 7,5%

  Corsendonk Pater is een zacht bruin bier met een aroma van donker fruit, noten, appel, karamel en rozijnen. Het heeft een nootachtige en zoetmoutige smaak.

 • Corsendonk Dubbel Kriek - Kriek - 8,7%

  Met 8,7% is de Corsendonk Dubbel Kriek een behoorlijk zwaar kriekenbier. Een fruitig bier met een diep purperrode kleur. In de neus en in de mond laat Corsendonk Dubbel Kriek zijn pallet natuurlijke geuren vrij van wilde krieken die vermengd zijn met de aroma’s van dit zachte bier.

 • Corsendonk Summum Roodbruin - Dunkel weizen - 8,1%

  Corsendonk Roodbruin is een zacht en donker bier van hoge gisting, een levendig parelend bier met rijkelijk schuim.

 • Corsendonk Agnus - Tripel - 7,5%

  Corsendonk Agnus heeft een ietwat hoppige, frisse en licht zure smaak. Dit bier bevat 7,5% alcohol en wordt gebrouwen door Brouwerij Corsendonk uit Turnhout.

 • Corsendonk Summum Goudblond - Blond - 7%

  Corsendonk Goudblond is een pittig en blond bier van hog gisting, gerijpt tot een levendig parelend bier met kruidig boeker en gehopte afdronk.

 • Corsendonk Rousse - Ale - 8%

  Corsendonk Rousse heeft een licht hoppige smaak en een klein bittertje in de afdronk.

  Achtergrond informatie

  Lees ook

  In de latere Franse revolutie werden in 1789 de Corsendonkse eigendommen verbeurt verklaard en openbaar verkocht.

  Vanaf de 19e eeuw werd de Corsendonkse brouwtraditie voortgezet door Florentinus Keersmaeker waar onder zijn hoede het bekende Patersbier gebrouwen.

  In 1982 bracht brouwerij Keersmaekers uit Oud-Turnhout (ondertussen verhuisd naar Turnhout) bieren van hoge gisting onder de naam Corsendonk op de markt. Alle bieren van Corsendonk worden bij du Bocq in Purnode gebrouwen, in het verleden werden ze ook voor een gedeelte bij Bios in Ertvelde gebrouwen.

  Hoewel de familie de Keersmaeker in Turnhout vroeger een brouwerij uitbaatte, hebben ze de huidige Corsendonkbieren nooit zelf gebrouwen

  Brouwerij Corsendonk sluit distributieakkoord in China

  Brouwerij Corsendonk heeft in China een belangrijk contract afgesloten met de Chinese Zhengyuan Brouwerij waardoor het bier van de Belgische brouwerij in heel China verkrijgbaar zal zijn. De distributie gebeurt onder andere via staatswinkels.

  Het akkoord houdt in dat de Brouwerij Corsendonk met geen enkele andere partner in zee mag voor de distributie van haar bier in China terwijl de Chinese distributeur op zijn beurt geen enkel ander Belgisch bier op de Chinese markt mag verdelen. Het gaat nog om jaarlijks ongeveer 2.000 hectoliter Corsendonk bier in China verkocht, maar het is de bedoeling die hoeveelheid op termijn te verhogen naar 5.000 hectoliter.
   

  Cookie instellingen