Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Folkingebrew | Bierbrouwerij in Groningen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Folkingebrew

Folkingebrew is een bierbrouwerij uit Groningen (Nederland) die is opgericht in 2018. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Logo Bierbrouwerij Folkeringebrew Groningen
Logo Bierbrouwerij Folkeringebrew Groningen
Folkingebrew Pandemonium Blik

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Folkingebrew

Folkingebrew heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Folkingebrew!
 • Folkingebrew Pandemonium - India Pale Ale - 8,6%

  Folkingbrew Pandemonium is een 'juicy bier' met drie verschillende Citra hoppen: T90, Incognito en Yakima Chief's nieuwe Trial 301 Citra. Het bier zit barstensvol verse hoparoma's. Dus verwacht veel citrus, perzik en passievrucht in geur en smaak. 

  Achtergrond informatie

  Brouwerij Folkingebrew is in 2017 gestart omdat ze weten dat er behoefte is aan lekker bier zonder compromissen van Groningse bodem. Daarom hanteert de brouwerij het uitgangspunt dat ze vooral brouwen wat ze zelf erg lekker vinden.

  Wij brouwen bieren die wij zelf graag drinken

  Folkingebrew is opgericht met een heldere missie: bieren brouwen die wij zelf graag drinken. Dit betekent dat wij bieren brouwen met een uitgesproken karakter in smaak, aroma en kleur. Vanwege onze missie zijn we altijd op zoek naar optimalisaties in onze receptuur en nieuwe smaken.

  Folkingebrew

  Het eerste deel van onze naam (Folkinge) verwijst naar de locatie waar we zijn begonnen met brouwen: in de ‘backyard’ van bierwinkel Just in Beer aan de Folkingestraat in Groningen. Brew refereert aan de Amerikaanse en Britse craft beer cultuur, waar we onze inspiratie grotendeels vandaan halen.

  Releases

  Na enkele geslaagde testbatches hebben we in mei 2018 onze eerste grotere batch van Just a Backyard IPA uitgebracht, een double dry-hopped New England IPA met Citra, Mosaic & Galaxy hop. Deze werd goed ontvangen en was snel uitverkocht.

  Lees ook

  Begin juli 2019 is daar Hop in the Yard bijgekomen. Hop in the Yard is een double dry-hopped New England style IPA, geïnspireerd door de IPA’s die we zo goed kennen van de Amerikaanse oostkust.

  NEIPA

  Een New England IPA is een dik, juicy bier. Het wordt het best gedefinieerd door zijn wazige (hazy) uiterlijk. Het bier is meestal wazig omdat het niet wordt gefilterd zoals andere bieren. Deze IPA’s worden vaak dubbel gedryhopt - er wordt twee keer hop toegevoegd tijdens de hoofdvergisting - wat bijdraagt aan de nevel en het fruitige aroma. Liefhebbers allerlande zijn gek op deze wazige IPA’s, omdat ze mooie bloemige en citrusachtige tonen hebben, een gladde, romige textuur, en ze zijn minder bitter dan andere soorten IPA’s.

  Hop in the Yard

  Hop in the Yard is intens (dubbel) gedryhopt met maar liefst 20 gram Citra en Mosaic per liter. Deze grote hoeveelheid hop zorgt voor een ware smaakexplosie. De combinatie van Mosaic en Citra geeft het bier een fruitig hoppig karakter, mooie citrustonen en veel tropisch fruit. Een klein bittertje zorgt voor voldoende tegengas, de gebruikte havervlokken voor een romig mondgevoel.

  Folkingebrew in het nieuws