Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Laatste 2 Beer Geeks Beat ALS-bieren gebrouwen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Laatste 2 Beer Geeks Beat ALS-bieren gebrouwen

08 februari 2021 om 14:58

Bij Brouwerij de Moersleutel én Frontaal werden afgelopen week de laatste twee bieren gebrouwen die binnenkort in het Beer Geeks Beat ALS sixpack te koop zijn.

Zes mannen proosten in de Moersleutel brouwerij op de actie Beer Geeks Beat ALS
Brouwerij Frontaal
Brouwerij de Moersleutel

Bier voor het goede doel

Afgelopen vrijdag was de ‘grande finale’ van het brouwen van de Beer Geeks Beat-ALS-bieren. Zowel bij De Moersleutel in Alkmaar, als bij Frontaal in Breda zijn de ketels gisteren opgestookt voor het brouwen van een bier voor deze actie. In totaal worden zes bieren gebrouwen bij zes brouwerijen in Nederland en dit zijn de laatste twee. Naar verwachting zal het sixpack bier begin maart beschikbaar zijn bij een groot aantal slijterijen in Nederland en bij de brouwerijen. Alle winst die met de verkoop behaald wordt gaat volledig naar de Stichting ALS

Deelnemende brouwers 

Beer Geeks Beat ALS logo Frontaal brouwde vrijdag - samen met 100 Watt Brewery, Solaes, Gebroeders Roodbaard Brouwerij, Delftse Brouwers, Ebontree, Brouwerij het 58e genot, De Natte Gijt, ROTT Brouwers, Halve Tamme, Brouwerij Bravoure, Brouwerij de Man, Big Belly Brewing Company en Brouwerij Bliksem - een barleywine/old ale.

Bij De Moersleutel werd - samen met Berghoeve Brouwerij, De House Brouwerij, Grutte Pier Brouwerij, Brouwerij TX, Jopen, Brouwerij Tamesteut, Brouwerij Kees en DAVO Bieren - een pastry sour gebrouwen.

Lees ook

In verband met corona waren niet alle brouwers fysiek aanwezig om de handen uit de mouwen te steken bij het brouwen, maar ze hebben wel samen het recept bedacht. In totaal hebben zich - ondanks corona - al 57 brouwerijen aangemeld om mee te doen aan deze actie. De eerste vier bieren zijn in januari gebrouwen bij Kompaan in Den Haag, Walhalla in Amsterdam, vandeStreek in Utrecht en Baxbier in Groningen

Beer geeks Beat ALS

De actie van de Beer Geeks is al behoorlijk op stoom. Het bier komt begin maart in de winkels, maar met allerlei acties van individuele leden, de bijdragen van de brouwers en slijters is nu al ruim 40.000 euro opgehaald. Het is overweldigend en hartverwarmend om te zien wat de Nederlandse biercommunity voor elkaar kan krijgen als ze er met z'n allen de schouders onder zetten. Mooi om te zien hoe in deze onzekere tijd een actie als deze gewoon door kan gaan. 

Beer Geeks op Facebook

De Beer Geeks-groep bestaat inmiddels ruim 7 en jaar en is in die tijd gegroeid tot een actieve groep met ruim 14.000 leden. Bierliefhebbers verenigen zich hier om hun passie voor speciaalbier te delen. Meestal kritisch, soms lyrisch. Geen bier, brouwer of festival blijft in deze groep onbesproken en dat weten ook de meelezende brouwers te waarderen. Er wordt niet alleen veel over bier gepraat, maar er worden ook vriendschappen voor het leven gesloten. Craft beer is zoveel meer dan alleen een drankje. 

Informatie en donaties

- Voor nieuwtjes: https://www.facebook.com/BGBALS
- Voor nieuws, merchandise en de ‘tussenstand’ www.beergeeksbeatals.nl 
- Voor donaties en/of het aanmelden van eigen actie(s) kijk op: www.alsacties.nl/campagne/beergeeksbeatals2020