Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Top 10 biersteden | Leuke steden met speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Top 10 biersteden

3 mei 2017 door Redactie Biernet

Hou je van reizen en bier? Dan moet je deze 10 biersteden bezoeken! Wij hebben een top 10 samengesteld van de beste biersteden ter wereld!

Top 10 biersteden

Ga eens op pad en leer de bierwereld kennen! In verschillende landen zijn mooie en grote biersteden te vinden!

10. Bamberg, Duitsland

Bierstad Bamberg

Bamberg staat bekend om zijn historische stadscentrum, maar het heeft daarnaast ook een naam in de bierwereld.

Het is vooral bijzonder om de goede kwaliteit bier die er gemaakt wordt op zo’n kleine schaal. Zo zijn er heerlijk diepe en complexe biertjes te vinden bij Brauerei Fässla en de bekendste brouwerij van de regio is Schlenkerla

9. Brugge, België

Bierstad Brugge

Brugge is met recht één van de beste biersteden van de wereld. Lekker historisch, want geschiedenis speelt in deze stad een grote rol. Naast het geweldige historische centrum heeft Brugge veel te bieden op het gebied van bier!

Vergeet vooral niet een bezoekje te brengen aan Brouwerij De Halve Maan bekend van o.a. Brugse Zot en ook Café ’t Poatersgat is een aanrader. Dit is een kelder met een groot scala aan bieren. 

8. Tokyo, Japan 

Bierstad Tokyo

Tokyo en bier? Je verwacht het niet, maar je kunt je er echt laten verrassen. Bezoek Goodbeer Faucets eens. Deze bar heeft één van de grootste selecties van Japanse en Amerikaanse bieren in de stad.

Baird Brewing is één van de meest innovatieve brouwerijen. In de stad zijn Amerikaanse, Engelse en uiteraard Japanse bieren te vinden. 

7. Montréal, Canada

Bierstad MontrealMisschien iets minder voor de hand liggend, maar Montréal is ook zeker een aanrader als het op bier aankomt. Ambachtelijk bier, een levendige sfeer en lekkere muziek: daarvoor ben je in Montréal aan het juiste adres.

Ben je in Canada en wil je je verdiepen in de Canadese biercultuur? Bezoek dan één van de volgende hotspots in Montréal: Mile End (wijk), Brasserie Dieu du Ciel of Vices & Versa

6. Brussel, België

bierstad brussel

Belgisch bier is populair, en waar kan je dat nu beter vinden dan in Brussel? Er zijn een hoop toffe kroegen in Brussel te vinden waar je heerlijk kan genieten van een Belgisch biertje.

Bijvoorbeeld Chez Moeder Lambic, Bier Circus, Brasserie Cantillon of Brasserie de la Senne. Ook zijn er verschillende Brusselse brouwerijen.

5. Dublin, Ierland

Bierstad Dublin

Wist je dat de grootste brouwerij ter wereld ooit in Ierland stond? De Ieren houden dus wel van een biertje! Deze brouwerij brouwde Guinness, het meest bekende bier uit Ierland.

Bier drinken in Dublin is ontzettend gezellig. De stad heeft ruim 800 pubs, dus genoeg om uit te kiezen lijkt ons!

Zin in een bezoekje? Bij 'The Black Sheep' kan je genieten van live muziek of komedie avonden.

4. Amsterdam, Nederland

Bierstad Amsterdam

Ons eigen kikkerlandje mag natuurlijk niet ontbreken. We staan bekend om ons bier, zo zien we Heineken overal in de wereld terug.

Maar de laatste jaren zijn het juist de kleinere brouwerijen die met kwalitatieve speciaalbieren komen die een bezoek aan Amsterdam de moeite waard maken.

Denk aan brouwerijen als Oedipus Brewing, Brouwerij ’t IJ of Brouwerij De Prael. Bij deze Amsterdamse brouwerijen kun je zo op bezoek om hun bieren te proeven. Ook zijn er geweldige biercafés te vinden in Amsterdam zoals 'In de Wildeman', 'Beer Temple' en 'Proeflokaal Arendsnest'. 

3. Praag, Tsjechië

Bierstad PraagPraag is een geweldige stad om te bezoeken. Deze Tsjechisch stad staat vooral zo hoog, omdat het bier er heel goedkoop is. Maar het bier is ook heel erg lekker! 

Er zijn veel brouwerijen in het land te vinden en zowel Budweiser Budvar als Pilsner Urquell zijn een bezoekje waard. Deze beide brouwerijen liggen beiden buiten Praag, maar in Praag zelf zou je de Staropramen brouwerij kunnen bezoeken.

2. Portland, Verenigde Staten

Bierstad PortlandOok Portland in de Verenigde Staten is een belangrijke plek als het gaat om bier. Oregon is bijvoorbeeld de nummer twee hopproducent van de Verenigde Staten.

Ook staat de regio bekend om het perfecte water om mee te brouwen, heel zacht en het smaakt voortreffelijk. Bezoek bijvoorbeeld de Deschutes Brewery, de zesde grootste ambachtelijke brouwerij van de Verenigde Staten.

 1. München, Duitsland

Bier uit MünchenDuitsers en bier? Dat is geen gekke combinatie. In München zorgen de zes belangrijkste brouwerijen dan ook voor zo’n 158 miljoen liter bier. Deze zes brouwerijen (Hacker-Pschorr, Spaten, Löwenbräu, Paulaner, Augustiner en Hofbräu) zorgen ook jaarlijks voor het Oktoberfestbier! Het Oktoberfest is natuurlijk de ultieme kans om de Zuid-Duitse biercultuur van dichtbij mee maken.

Ben je op een ander moment in München, vergeet dan niet om een Biergarten te bezoeken. Ook hebben de brouwerijen in de stad proeflokalen inclusief geweldige Duitse muziek, literpullen en een biergarten!

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties