Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brand organiseert 6e bierbrouwwedstrijd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • 6e brand bierbrouwwedstrijd voor thuisbrouwers

6e Brand Bierbrouwwedstrijd voor thuisbrouwers

30 november 2016 om 16:21

Brand Bierbrouwerij en Bier Consumenten Vereniging PINT organiseren de 6e Brand Bierbrouwwedstrijd voor enthousiaste thuisbrouwers uit Nederland. Dit jaar draait de wedstrijd om het brouwen van de perfecte Session IPA.

6e Brand Bierbrouwwedstrijd voor thuisbrouwers
Brand IPA
Brand pilsener

De winnaar krijgt de unieke kans om met de meesterbrouwers van Brand, zijn of haar Session IPA te brouwen in de bierbrouwerij in Wijlre. Thuisbrouwers kunnen zich tot en met 17 maart aanmelden voor de Brand bierbrouwwedstrijd op www.pint.nl.

De optimale balans

Wedstrijdbrouwers

Session IPA staat bekend om de sterke hopbitterheid en hop smaak met een lager, sessionable€™, alcoholgehalte. Het bier is fris met een lichte body. Door het lagere alcoholgehalte wordt Session IPA omschreven als een €˜lichter bier.

De toegankelijkheid van de IPA zal dan ook een belangrijke rol spelen bij de beoordeling van het bier van de thuisbrouwers. Daarnaast zorgt het lagere alcoholgehalte voor de nodige uitdaging in deze wedstrijd; de thuisbrouwer moet namelijk zoeken naar een optimale balans tussen het oorspronkelijke IPA bier en het lagere alcoholgehalte.€‹

De jaarlijkse groei van het aantal deelnemers aan de Brand Bierbrouwwedstrijd laat de populariteit van het thuisbrouwen in Nederland zien. In mei werd de Brand Porter van Dennis Pancras en Niels Bosman uit een recordaantal inzendingen (194) gekozen als winnaar. Op 12 december wordt de winnende Brand Porter in Enschede gepresenteerd.

Brand Bierbrouwwedstrijd

€Net zoals thuisbrouwers, omarmt de Brand Bierbrouwerij het brouwen van speciaalbieren. Uit de gezamenlijke passie voor de ambacht van het brouwen ontstond de bierbrouwwedstrijd. De winnaar van deze wedstrijd mag in Wijlre, samen met de meesterbrouwer van Brand, zijn of haar bier brouwen.

Winnaars 2016Voorgaande jaren wonnen Marc Vriens met Pilsener (2012), Jacques Bertens met Zwaar Blond (2013), Jeroen Free met IPA (2014), Bart Engel met Saison (2015) en Dennis Pancras en Niels Bosman met hun Porter (2016).

Brand Zwaar Blond, IPA en Saison behoren inmiddels tot het vaste assortiment van Brand.

Inschrijven voor de Brand Bierbrouwwedstrijd kan tot en met 17 maart 2017 (minimum leeftijd is 18 jaar). Extra informatie is te vinden op de website van Brand en inschrijven kan op de website van PINT.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties