Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Berliner Weisse | Duitse biersoort / bierstijl

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Berliner Weisse bier

Berliner Weisse is een biersoort die wordt gekenmerkt door een zure smaak en weinig bitterheid. Dit bier is vaak licht van kleur en heeft veel koolzuur.

Berliner Weisse bier
Maximus Crystal Meth sour glas
Oedipus Beer

Berliner Weisse is een biersoort die wordt gekenmerkt door een een zure smaak en weinig bitterheid. Dit bier is vaak licht van kleur en heeft veel koolzuur. Daarnaast is het een laag-alcoholisch bier met ongeveer 3% alcohol. 

- Berliner Weisse is een heel andere bierstijl dan Weizen, Weisse, Hefeweisse. -

Niet geheel verrassend is deze bierstijl verbonden aan de Duitse hoofdstad Berlijn. Eind 19de eeuw was dit bier de meest gedronken alcoholische drank in Berlijn. Eind 20ste eeuw waren er nog maar twee brouwerijen over die deze bierstijl produceerden. Met de 'craft beer revolutie' is deze bierstijl opnieuw ontdekt. 

De Berliner Weisse wordt met minimaal 50% tarwe gebrouwen. Dit bier heeft een melkzuurgisting, waardoor het bier droger en frisser is dan andere tarwebieren (Weizen & Witbier).

De bieren worden vaak geserveerd met een beetje siroop (bijvoorbeeld framboos). Het is ook mogelijk om het bier te mixen met bijvoorbeeld een lager bier om de zuurheid wat minder te krijgen in je uiteindelijke biertje.  

Cookie instellingen