Drenthen speciaalbier van Bird Brewery en Jonge Beer

Achtste Bird Collab: Jonge Beer uit Drenthe

De Bird Collab Tour is aangekomen in Drenthe bij brouwerij Jonge Beer. De samenwerking tussen de twee brouwerijen heeft een Summer Brown speciaalbier opgeleverd.

30 juli 2018 om 13:59


Bird Collab Tour

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door! Elke maand brouwt de Amsterdamse brouwerij met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren.

Deze maand lanceert de brouwerij samen met brouwerij Jonge Beer uit Drenthe het bier Drenthen. Deze ambachtelijke brouwerij uit Hoogeveen kreeg landelijke bekendheid door het brouwen van een katervrij bier!

Drenthen speciaalbier

De Drenthen is een Summer Brown. Het zomerse bier heeft een flinke dosis frisse, fruitige hoppen en kent een basis van donkere mouten. De aardse tonen maken het tot een zeer bijzondere dorstlesser die de aankomende weken zeker naar wens is. Kakelvers!

Jonge Beer Brouwerij

Bier van Jonge BeerHet achtste bier dat Bird Brewery dit jaar op de markt brengt in het kader van de Bird Collab Tour is in samenwerking met de Jonge Beer Brouwerij uit Hoogeveen.

Hiervoor werkte de Amsterdamse brouwerij samen met Brouwerij Kees (Zeeland), Brouwerij Stijl (Flevoland), De Natte Gijt (Limburg), Frontaal (Noord-Brabant), Oersoep (Gelderland), Noordt (Zuid-Holland) en Baxbier (Groningen).

Bird brouwers over het bier

“Het is een bijzondere combinatie, de combinatie van donkere mouten en frisse hoppen”, vertelt Ralph van Bird Brewery. “Hiervoor is de Bird Collab Tour ook echt bedoeld. Nieuwe inzichten, bijzondere recepten en bovendien heerlijke bieren.”

Ook Rik is tevreden. “Een Brown brouwen in de zomer, dat is toch prachtig? Het is qua smaak echt uniek en pakt ontzettend goed uit. Leuk om dit met Jonge Beer te doen!”

Bird Brewery x Jonge Beer is Drenthen

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Brouwers Pilsener

Toen Tinder nog niet bestond
Eddy Zoey kijkt of er nog wat te proosten valt in Nederland.

Meer reclames van Brouwers Pilsener

Laatste reacties