Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Collab #11: Stanislaus Brewskovitch

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Collab #11: Stanislaus Brewskovitch

13 november 2018 om 14:46

De Bird Collab Tour is aangekomen in de provincie Overijssel, namelijk bij Stanislaus Brewskovitch in Enschede. Samen brouwden zij het speciaalbier Thunderbird.

Thunderbird van Stanislaus Brewskovitch en Bird Brewery
Bird Brewery Ralph en Rik
Bird brewery logo

Bird Collab Tour

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door! Elke maand brouwt de Amsterdamse brouwerij met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren.

Deze maand lanceert de brouwerij samen met Stanislaus Brewskovitch uit Enschede het bier Thunderbird. Het is een Raspberry porter met donkere mouten en een flinke dosis frambozen. De combinatie van de koffie, chocola en fruitigheid maken het tot een uniek bier. Vol en doordrinkbaar.

Bird Collab Tour

Stanislaus Brewskovitch

Het elfde bier in de Bird Collab Tour wordt gebrouwen in samenwerking met Stanislaus Brewskovitch. Deze jonge brouwerij maakt in hoog tempo furore en opende in september zijn eigen brouwerij met proeflokaal in de Menistenkerk in Enschede.

Hiervoor werkte de Amsterdamse brouwerij samen met Brouwerij Kees (Zeeland), Brouwerij Stijl (Flevoland), De Natte Gijt (Limburg), Frontaal (Noord-Brabant), Oersoep (Gelderland), Noordt (Zuid-Holland), Baxbier (Groningen), Jonge Beer (Drenthe), Rock City Brewing en in oktober ontwikkelden ze Fryskauw in samenwerking met Grutte Pier (Friesland).

Lees ook

Thunderbird speciaalbier

"Een raspberry porter is een leuke stijl die natuurlijk perfect past bij november. Donker en fris. Ik weet zeker dat veel bierliefhebbers hier echt van zullen genieten", aldus Ralph van Bird Brewery. "Het was voor Stanislaus Brewskovitch een extra drukke tijd, omdat de opening van hun brouwerij en proeflokaal stond gepland. Super dat we daar op donderdag 15 november een officiële launch doen van de Thunderbird."

Tap Takeover Stanislaus Brewskovitch

Ook Rik van Bird Brewery is erg positief. "Dit is een bierstijl die je niet zo snel opneemt in je vaste assortiment, maar ontzettende leuk is om te brouwen tijdens een collab. Een bijzonder brouwsel dat erg goed uitpakt. Dat is toch top?"