Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Crank the Juice is het Mitra bier van de maand

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Crank the Juice is het Mitra bier van de maand

20 juli 2021 om 11:00

Crank the Juice van Brouwerij de Moersleutel is in juli 2021 het Mitra Bier van de Maand. Met de uitverkiezing dingt deze Hazy IPA mee naar de titel 'Bier van het Jaar'.

Crank the Juice bier van de maand bij mitra
Brouwerij de Moersleutel
Crank the Juice Hazy IPA van de Moersleutel

Mitra bier van het jaar 

Mitra gaat ook dit jaar op zoek naar het bier van het jaar. Dit doen ze door elke maand een speciaalbier te benoemen tot bier van de maand. Consumenten kunnen hun stem uitbrengen op de verschillende bieren van de maand. Op deze manier wordt aan het einde van het jaar een bier met het hoogste percentage positieve stemmen gekozen tot 'Mitra bier van het jaar'. Mitra Drankenspeciaalzaken houdt deze competitie in samenwerking met Biermagazine. 

Crank the Juice

Bier van het jaar bij Mitra Crank the Juice is een Hazy IPA van Brouwerij de Moersleutel uit Alkmaar. Dit speciaalbier kenmerkt zich door de fruitige tonen die worden afgesloten met een licht bittertje in combinatie met een pepertje. In de aroma's ontdek je rijpe peer, gele appel en abrikoos. In de smaak zitten tonen van torisch fruit, grapefruit en citrus. 

Brouwerij Moersleutel startte in 2015, doordat Pim, Rob, Tom en Max de kans schoon zagen te brouwen in de ketels van de Vriendenbrouwerij van hun vader Sjaak en vriend Siem. De broers experimenteerden met bieren die zij lekker vonden. Zonder compensatie, uitgesproken en complex. Inmiddels is De Moersleutel een gerenommeerde Nederlandse craft brouwer, waarvan de bieren goed worden gewaardeerd. 

Vorige winnaars

Dit is het vierde jaar op rij dat deze competitie wordt gehouden. De vorige winnaars zijn: 

Lees ook

- Mitra Bier van het jaar 2018: Elixer van Grutte Pier
Mitra Bier van het jaar 2019: Joey Greenhorn van Kompaan
- Mitra Bier van het jaar 2020: Rodulf de Viking van Grutte Pier 

In 2021 maken Monte CristoSt. Feuillien Grand Cru, Frontaal RhodesianPohjala Must KuldDuvel Tripel Hop Cashmere, DAVO Hang Out en Crank the Juice kans op de titel. In augustus zal een volgende uitdager zich aandienen. Bekijk de huidige stand voor de verkiezing op de website van Mitra Drankenspeciaalzaken