Pauwel Kwak en Tripel Karmeliet

Duvel gaat Bosteels niet overnemen

Brouwerij Duvel Moortgat haakt af om brouwerij Bosteels over te nemen.   De vraagprijs voor de brouwerij van bieren als Karmeliet en Kwak is blijkbaar te hoog.

01 september 2016 om 10:25


Ook Heineken is in de markt voor de overname van deze Belgische brouwerij

Brouwerij Bosteels

Brouwerij BosteelsBij Bosteels zouden ze minstens 200 miljoen euro willen incasseren bij een overname, goed voor 15 keer de bedrijfswinst voor afschrijvingen en waardeverminderingen. Dat is niet zo ongewoon bij een overname binnen de biersector, maar het bleek toch te veel voor Duvel Moortgat.

De kans is groot dat Duvel Moortgat zich nu opnieuw op niet-Belgische brouwerijen gaat richten, nadat het de laatste jaren bijvoorbeeld al Brouwerij 't IJ en een aantal Amerikaanse brouwerijen in handen kreeg. 

Heineken

Het afhaken van Duvel Moortgat betekent niet dat Bosteels nu sowieso niet wordt overgenomen. Ook Heineken zou interesse hebben in een overname van de Belgische brouwerij. Het zou zo zijn assortiment speciaalbieren willen uitbreiden, dat op dit moment louter bestaat uit Affligem, dat één van de snelst groeiende merken binnen de groep is.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Guinness

New Guinness Advert 2013 - Clock
Guinness zet de tijd even stil. Dit bier is gemaakt van meer. Dat proef je.

Meer reclames van Guinness