Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gouden Pint winnaar 2018 bekend

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gouden Pint winnaar 2018 bekend

15 January 2019 om 13:24

Het was een spannend moment voor de genomineerden. De Gouden Pint winnaar van 2018 werd zondagmiddag bekendgemaakt door Pint-voorzitter Rianne Joosse. 

Gouden Pint
vandestreek playground NA IPA logo
vandeStreek bier

Gouden Pint

PINT De Gouden Pint is een initiatief van Bier Consumenten Vereniging Pint. Deze bierprijs wordt toegekend aan een persoon of organisatie die zich op een aansprekende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur.

Om de Gouden Pint te verdienen, moet de persoon of organisatie een bijzondere activiteit/initiatief uitvoeren of introduceren. Belangrijke aandachtspunten bij de nominaties zijn het vernieuwende karakter, de oorspronkelijkheid en de meerwaarde van de initiatieven en/of activiteiten voor de Nederlandse biercultuur.

Daarnaast wordt de Gouden Pint jaarlijks uitgereikt en bestaat het over het algemeen uit een eerste prijs en 4 eervolle vermeldingen, dit kan afwijken afhangend van het bestuur.

Genomineerden Gouden Pint 2018

De genomineerden voor de Gouden Pint 2018 waren:

VandeStreekbier Playground Non Alcoholic IPA - Beer Geeks, een online community
Een online bier community waar bierliefhebbers hun passie voor bier kunnen delen. Deze groep is binnen een periode van 5 jaar uitgegroeid tot 10.000 leden. Daarnaast zet deze groep zich in voor goede doelen, zoals Stichting ALS.

- Fedor Vogel van Bier! Magazine
De schrijver en Uitgever van Bier! Magazine en Brouw! Magazine. Fedor Vogel verzorgt informatieve en concrete informatie over de hedendaagse bierwereld.

Lees ook

- Sander en Ronald van VandeStreek bier
Gedurfd betreedt VandeStreek bier nieuwe markten. Een innovatieve brouwerij met visie voor een toekomst waar alcoholvrije bieren een steeds grotere rol gaan spelen.

- Lekkerste Bockbier van Nederland verkiezing
Deze verkiezing staat al bijna 20 jaar bekend als één van de meest fameuze en unieke consumentenverkiezingen voor het lekkerste bockbier van Nederland.

- Ewald Arts: oprichter van Bier&cO
Mede om zijn pioniersgeest. Importeur van speciaalbieren uit het binnen- en buitenland, hierdoor kunnen Nederlanders kennis maken met een groot aanbod aan niet-Nederlandse speciaalbieren.

Winnaar: VandeStreek bier

Gouden PINT 2018 voor Vandestreek Op zondagmiddag 13 januari werd door Pint-voorzitter Rianne Joosse bekendgemaakt dat VandeStreek bier uit Utrecht de winnaar is van de Gouden Pint 2018.

De Playground Non Alcoholic IPA speelde een grote rol bij hun overwinning. Zo behaalde VandeStreek bier tijdens de prestigieuze Brussels Beerchallenge 2018 al de European Revelation Award voor hun Playground Non Alcoholic IPA.

Met deze alcoholvrije IPA scoorden zij niet alleen op nationaal niveau, maar ook op Europees niveau keken bierliefhebbers op naar deze heerlijke alcoholvrije IPA.

Vorige winnaars van de Gouden Pint zijn: Bierista (2015)Carnivale Brettanomyces (2016) en Stichting Geniet & Geef (2017).