Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Recordaantal inzendingen Brand Bierbrouwwedstrijd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Recordaantal inzendingen Brand Bierbrouwwedstrijd

06 april 2017 om 12:30

Met maar liefst 287 aanmeldingen breekt de Brand Bierbrouwwedstrijd wederom een record dit jaar!

De 6e editie van de thuisbrouwerscompetitie staat volledig in het teken van het brouwen van de perfecte Session IPA.

Brand Bierbrouwwedstrijd 2017

De winnaar, die in mei bekendgemaakt zal worden tijdens de Week van het Nederlandse Bier, krijgt de unieke kans het recept te brouwen in de Brand brouwerij in Wijlre.

Brand bier

Verschillende Brand bierenRob Habets, Meesterbrouwer Brand Bier: “Het is fantastisch dat we zo ontzettend veel aanmeldingen hebben gekregen voor de Brand Bierbrouwwedstrijd. Het is mooi om te zien dat we de grote liefde voor het brouwen van speciaalbier delen met deze grote groep thuisbrouwers.

We hebben dit jaar gekozen voor een Session IPA, dat bekend staat als een bier met tropisch fruitige hoppen die samenkomen met de bijzondere aromatische mouten.

De Session IPA heeft een lager alcoholgehalte met een zacht fruitig karakter. Het bier moet fris zijn met een lichte body. De thuisbrouwers zullen hun uiterste best moeten doen om te zoeken naar de optimale balans tussen het originele IPA bier en een IPA met een lager alcoholgehalte. Ik ben benieuwd wat de 287 thuisbrouwers ervan hebben gemaakt!” 

Finale in Den Haag

Thuisbrouwers konden zich inschrijven tot 17 maart en in april worden de bieren en recepten van de deelnemers bij Brand aangeleverd, waarna ze door een 15-koppige jury worden geproefd en geanalyseerd. De winnaar wordt zaterdag 13 mei bekendgemaakt in Den Haag, tijdens de Week van het Nederlandse Bier.

Brand Bierbrouwwedstrijd jurering

Lees ook

Winnaars op een rij

Tukkers winnen Brand Bierbrouwwedstrijd PorterDe Brand Bierbrouwwedstrijd heeft al vele succesvolle edities gekend.

Voorgaande jaren wonnen Marc Vriens met Pilsener (2012), Jacques Bertens met Zwaar Blond (2013), Jeroen Free met IPA (2014), Bart Engel met Saison (2015) en Dennis Pancras en Niels Bosman met Brand Porter (2016).  Zij kregen de mogelijkheid om hun eigen bier te presenteren aan heel Nederland.