Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ruzie over thuistapsystemen bijgelegd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ruzie over thuistapsystemen bijgelegd

09 januari 2007 om 10:08

Bierbrouwer Heineken en de combinatie van elektronicaconcern Philips en bierbrouwer InBev hebben hun ruzie over thuistapsystemen bijgelegd. Heineken vond dat de Perfectdraft van Philips te veel lijkt op de eigen Beertender. Details van de schikking willen de partijen niet bekendmaken, aldus Heineken dinsdag.

Ruzie over thuistapsystemen bijgelegd

Lees ook

Eind 2005 verloor Heineken een zaak die het tegen Philips en InBev had aangespannen. Daarop tekende de bierbrouwer hoger beroep aan. Volgens de bierbrouwer schond het elektronicaconcern vijf patenten op systemen van zijn thuistap.

Heineken was vooral boos op Philips omdat de twee tot 2002 samenwerkten bij de ontwikkeling van zo'n systeem. Philips stapte eruit omdat Heineken met de vaatjes geld wilde verdienen. Het elektronicaconcern werd geacht goedkope systemen te leveren.

Vervolgens ging Heineken met het Duitse Krups in zee. De vrucht van het samenwerkingsverband, de Beertender, kwam in het voorjaar van 2004 op de markt. Het werd een groot succes. Er wordt bier van de merken Heineken, Amstel, Brand en Wieckse Witte voor het systeem verkocht. Later kwamen daar de producten van Amstel Bock, Amstel 1870 en Brand Urtyp bij.

Het apparaat van Philips en InBev kwam in 2005 op de markt in België en Luxemburg. Via de PerfectDraft wordt niet alleen bier verkocht van InBev, dat met merken als Jupiler, Dommelsch, Hertog Jan, Leffe, Hoegaarden, Beck's en Brahma 's werelds grootste brouwer is. Ook Grolsch en Bavaria leveren bier voor het apparaat.

Er zijn meer bedrijven die een thuistap ontwikkeld hebben. Princess bedacht een apparaat waarin vaatjes van Heineken passen. Eveneens kan het apparaat worden gebruikt als koelbox voor wijn en frisdrank. En als vierder apparaat is er de Wonderbar Cooler.

Cookie instellingen